- 3-4 rødløk i skiver
- 1 dl 7 % eddik ev. eplesidereddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
Kok opp eddik, sukker og vann, ta av platen når sukker har løst seg opp. Det tar bare et par minutter.
Del rødløken først i to gjennom roten. Lag deretter tynne skiver/halvsirkler.
Finn frem en tett beholder med lokk, og ha i all rødløken. Hell så eddiklaken over løken, og la avkjøle seg litt før du setter den i kjøleskapet. Den er ferdig etter en halvtimes tid om du har riktig tynne skiver, eller litt lengre om du ikke har kuttet så nøye.
Husk å bruke rent bestikk hver gang du tar opp løk av beholderen, da holder den seg frisk lenge. Bruk den på alt unntatt smågodt.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.