Forvarm ovnen; 200 ℃, over- og undervarme.
Dersom du bruker et fast smør, del smøret i terninger og la ligge ute til du har målt opp resten. Om du bruker et mykt (ikke rennende) plantebasert smør, kan du bruke det direkte fra kjøleskapet.
Min paiform er 32 cm, men her kan du bruke det du har, bare følg med på steketid. Ha bær, epler eller fersken i formen. Strø over maisstivelse på alle varianter utenom epler. Eplene gir ikke fra seg så mye væske, så det er ikke nødvendig.
Bland havregryn, kokosmasse, sukker, nøtter og salt i en blandebolle, og bruk deretter fingrene eller en gaffel til å mose inn smøret i deigen til du har en smuldredeig. Rør inn nøtter om du ønsker.
Fordel deigen over frukten, det er bare sjarmerende om det er en litt «ruglete» overside.
Stek i nedre del av ovnen i ca. 25 minutter for bær*** og ca. 30 minutter for epler avhengig av størrelsen på bitene. Toppen skal bli gyllen.
La hvile i minst 15 minutter før servering, kan fint lages dagen før og lunkes litt før servering eller bare spises kald.
Hvis du vil ha en litt sunnere variant, eller du får helt dilla som meg og vil spise den ofte, så anbefaler jeg å prøve med cottage cheese ved siden av, utrolig godt med denne miksen:)PS: Håper du gir en review etter du har smakt den, og ikke minst at det smaker:)