I 2020 var jeg i Tønsberg og fikk servert en skikkelig digg vegetarburger med asiatisk preg, som jeg måtte prøve å gjenskape. Det ble supersuksess og applaus rundt bordet! Denne burgeren kan jeg godt spise flere dager i uken, for dette er en perfekt blanding av alt som er digg.
*Hoisinsaus (ikke så søt som ferdigkjøpt, og glutenfri)
4sstamari eller soyasaus om gluten ikke er et problem
2sspeanøttsmør
2sslønnesirup
2tsriseddik el. eplecidereddik
2tssesamolje
1–2fedd hvitløkrevet
1–2tssriracha
en klype pepper
ev. 1 ts misopastevalgfritt
Fremgangsmåte
Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i ca 15 minutter, til vannet har dampet bort.
Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok dem i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet.
Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme
Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side.
Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt.
Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs for at de sitter sammen kan du røre inn litt mer havregryn.
Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden.
Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt de ferdige burgerne over på et stekebrett, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte. PS: Bruk to panner, så går det raskere.
I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør.Server, og nyt:)
Notes
Disse er perfekte å fryse, varm gjerne opp i ovnen igjen og la de få et par minutter i pannen med olje for å få den sprø utsiden.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.