- 1 ss stekeolje
- 1 gul løk hakket
- 3 fedd hvitløk hakket
- 2 gulrøtter i små terninger
- 1 pakke Santa Maria Veggie Taco Spice Mix
- 1 ts spisskummen valgfritt
- 5 dl vann
- 1 pk vegetardeig 300-350g
- 400 g hermetisk tomat
- 250 g pasta gjerne fusilli eller makaroni
- 1 boks mais valgfri størrelse
- 1 boks hermetiske sorte bønner skylt (230g)
- 1/2 ts salt
- pepper
Valgfri topping
- 2 vårløk i skiver
- koriander
- chiliflak
- rømme gjerne plantebasert
- guacamole
Varm oljen i en stekepanne, og stek løk, hvitløk og gulrøtter i tre minutter.
Tilsett Santa Maria Veggie Spice Taco Mix, rør om og stek i 2 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene utenom mais og bønner. La det koke opp og deretter småkoke i ca 8 minutter eller til pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør underveis, og spe eventuelt på med mer vann hvis det koker tørt.
Tilsett mais og bønner helt til slutten av koketiden, og smak til med mer krydder.
Dryss gjerne frisk vårløk, koriander og chiliflak på toppen, og server gjerne med rømme til.
Barnevennlig: Denne oppskriften er i utgangspunktet veldig mild, så den bør passe til de fleste. Selv krydrer jeg den endel på tallerkenen istedenfor direkte i gryta, men gjør det som passer deg best:)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.