Gå tilbake
+ porsjoner

Saftige soppburgere - fra En skikkelig digg kokebok 3

100% plantebasert, råvarebasert og superdigg soppburger. Disse burgerne har masse næring og en fantastisk konsistens og jeg er helt sikker på at de blir din nye favoritt! Det er en grunn til at disse er kjøttelskeres favoritt!
4.91 from 11 votes
Skrive ut
Total tid: 35 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8 burgere
Legg i handlelisten

Ingredienser

Burger

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 store portobellosopp grovhakket 150 g (eller aroma om du ikke finner)
  • 2,5 dl valnøtter grovhakket 125 g
  • 1 fedd hvitløk finhakket el. revet
  • 1 stor boks linser skylt 230 g
  • 1,5 ts røkt paprika
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss olje
  • 2 ss fiberhusk/psyllium frøskall*
  • 2 ts mørk misppaste** (valgfritt)

Tilbehør

  • stekeolje
  • hamburgerbrød
  • valgfritt tilbehør

Fremgangsmåte

  • Ha quinoa, vann og buljong i en kjele, kok opp og senk deretter varmen til putrenivå. La koke i omtrent 15 minutter til vannet har dampet bort.
  • Med foodprosessor: Ha sopp, valnøtter og hvitløk i en foodprosessor og pulser til det er godt hakket uten at det har blitt postei. Ha deretter i linser og pulser et par ganger. Det er veldig godt med litt struktur i burgeren, så ikke bland mer enn du må.
  • Uten foodprosessor: Finhakk soppen, bland deretter linser og sopp sammen før du tilsetter hakkede valnøtter og resten av ingrediensene. Tips: Du kan også bruke stavmikser. Det gjør at linsene blir litt mer most og at burgerne er lettere å forme.
  • Rør inn resten av ingrediensene og vend til slutt inn quinoa.
  • Form burgere ved å trykke deigen godt sammen, ha olje i en varm stekepanne og stek 3–4 minutter på hver side, eller til du har en god stekeskorpe.
  • Server med ditt favorittilbehør.

Merknader

* Fiberhusk må til for at burgeren skal holde sammen, og øker fiberinnholdet og saftigheten i burgeren. Kan brukes i pannekaker, brød, vafler osv. for å øke næringsinnholdet og gjøre at deiger henger godt sammen uten egg.
** en fermentert soyabønnepaste som man får på helsekostbutikker el. i velutstyrte matbutikker. Ikke det samme som misosuppe.
Tips: Du kan også bruke stavmikser. Det gjør at linsene blir litt mer most og at burgerne er lettere å forme.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.