- 2,5 dl ukokt quinoa (tilsvarer ca 200 g ferdig mel) (kan skylles og deretter tørkes om du vil, men jeg gjør ikke det)
- 5 dl havregryn (tilsvarer ca 210 g ferdig mel) glutenfrie ved behov
- 7,5 dl plantemelk jeg bruker glutenfri havremelk 1,5 % fett, tilsvarer lettmelk i tykkelse
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ts kanel
- 0.5-1 dl lønnesirup kan sløyfes for sukkerfrie vafler, men kan ha behov for mer væske
- 0.5-1 ts kardemomme (valgfritt)
- plantebasert smør til smøring av vaffeljern
Tips til pålegg
- Chiasyltetøy https://vegetarentusiast.no/chiasyltetoy
- Mandelsmør https://vegetarentusiast.no/mandelsmor
- Hummus https://vegetarentusiast.no/hummus
Ha quinoa og havregryn i en blender og kjør til mel. NB: Må bli mel, er du usikker på om maskinen din klarer det, ta bare litt først) Du kan også kjøpe ferdig havremel og quinoamel, da trenger du ikke en så kraftig blender.
Ha i resten av ingrediensene, og bland godt.
Smør vaffeljernet og stek vaflere til de er gyldne. Dette blir 10 plater i mitt jern. (Kan fryses) Dersom du opplever at de deler seg, har du åpnet lokket for tidlig. I mitt jern som er ganske nytt står de i 4,5 minutt (mange tror at tallene på vaffeljernet viser til varmeøkning, men oftest handler det faktisk om minutter. Så jeg setter min mellom 4-5/5 og tar de ut når den lyser grønt. Aldri delt en vaffel) Topp med det du elsker, vi har alltid nøttesmør og bær/frukt, chiasyltetøy, eller en avokadovariant med hummus, chiliflak og lime.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.