- 1 gul løk
- 2–3 hvitløksfedd
- 2–3 ss stekeolje f.eks. rapsolje
- 2–4 ts rød curry paste smak til, det er stor forskjell på merkene
- 1 boks hermetiske tomater 4 dl
- 1 liten boks kokosmelk 2 ½ dl
- 1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ss pulver
- 2 små bokser røde linser totalt 350 g ferdig skylt
- 2 never frisk spinat, grovhakket (valgfritt)
Forslag til topping
- rømme/yoghurt gjerne plantebasert
- chiliflak
- bladpersille/koriander valgfritt
Varm oljen i en kjele, og stek løk og hvitløk i om lag 5 minutter til
den er blank. Bland så curry paste godt inn. (Husk at det er varierende
styrke på curry paste, så hvis du ikke vet styrken og har sarte
ganer til bords, er det bedre om du starter med 1 ts, og heller tilsetter
mer helt til slutt når du kan smake.)
Ha i tomater, kokosmelk og den knuste buljongterningen og la koke
i ca. 5 minutter. Rør om av og til.
Tilsett linser og spinat. Rør til spinaten faller sammen.
Topp med for eksempel rømme, litt bladpersille og chiliflak.
Server gjerne pitabrød eller nanbrød ved siden av.
Bruker du denne oppskriften ofte? Kanskje du har lyst til å støtte mitt arbeid ved å sjekke ut nettbutikken her. Da kan jeg forsette å lage flere knallgode retter!
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.