Rødbetblanding
- 500 g rødbete skrelt og delt i 4
 - 1 stor tommel  ingefær uten skall
 - 2 dadler
 - 1 ts vaniljepulver
 - 1 ts kanel
 - 3 dl vann
 
Det du trenger til en kopp
- 1,5 dl rødbeteblanding
 - 1 dl kokende vann
 - 1 dl steamet melk gjerne plantebasert, min favoritt er Oatly iKaffe
 
 
	Ha alle ingrediensene til rødbeteblandingen i en sterk blender og kjør på maks effekt i minst ett minutt. Dytt ned med en slikkepott på sidene av blenderen hvis det trengs. Hvis du vil ha en latte uten fruktkjøtt kan du nå sile blandingen, men jeg gjør ikke det*.
Rødbeteblandingen kan du oppbevare i kjøleskapet i en lufttett beholder opptil en uke. 
Til en kopp rødbetelatte: Ha 1,5 dl rødbeteblanding i et glass eller kopp som tåler varme. Ha i ca 1 dl varmt vann og topp med ca 1 dl steamet melk. Nyt med en gang!:) 
 
	*Fruktkjøttet du sitter igjen med kan du ta vare på å for eksempel bruke i smoothie, eller røre inn i en havregrøt til frokost neste morgen. 
Tips:
Bruk hansker når du skreller rødbeter så slipper du å bli rød på fingrene :-)!  
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon:  Instagram @hannelenedahlgren  
    
	Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.