Gå tilbake
+ porsjoner

Skikkelig digg stekt ris - Nasi Goreng vegansk superrask versjon

4 from 1 vote
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 10 minutter
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 125 g basmati ris (eller annen foretrukket ris) 125 g tilsvarer en boil in bag - gjerne rester fra dagen før, ca 4-5 dl ferdig kokt
  • 2 ss nøytral stekeolje
  • 2-3 ss sambal oelek - chilipaste, står ved de asiatiske varene. Bruk 2 ss hvis du ikke tåler så veldig sterk mat.

Grønnsaker til wok, kun forslag

  • 1/2 brokkoli i buketter
  • 1/2 rød paprika i strimler
  • 1 liten neve asparagesbønner eller evt sukkererter Strimle sukkerertene om du bruker det
  • 1 liten neve rødkål i strimler
  • 1 stor neve edamamebønner uten skall kan kjøpes ferdig skrellet i frysedisken (I alle fall hos Meny)
  • 1/2 liten squash i halvmåner
  • 1 pk veganske "kyllingbiter" f.eks Hälsans kôk filetbiter eller gjerne sprøstekt tofu, se metode på hannelene.no. De bitene i videoen var en blanding av Hälsans kök og et merke fra Sverige: Tzay med ingefær.
  • 1 Portobello sopp eller 3 aromasopp delt i grove biter

Annet

  • 1-2 ss ketjap manis - søt tykk soyasaus står ved de asiatiske varene. Kan bruke vanlig soya om du ikke finner, ha da gjerne litt sødme i retten før servering

Topping

  • 1 neve ristede peanøtter grovhakket
  • 2 vårløk finsnittet på skrå
  • friske spirer eller koriander til pynt valgfritt
  • Limebåter til servering

Fremgangsmåte

  • Dersom du ikke har ferdigkokt ris klar, så sett den til koking først.
  • Gjør deretter klar alle ingredienser. Kutt gjerne i biter som er ca 2 cm lange så det er plass til mange smaker på hver gaffel.
  • Varm så en wok-panne eller en stor vid kjele med stekeolje.
  • Ha så i sambal oelek og la steke i et halvt minutts tid.
  • Ha så i alle grønnsaker (utenom topping) og la steke i 5-6 minutter til de begynner å bli litt myke. Rør ofte.
  • Tilsett så den ferdige kokte risen i pannen sammen med katjap manis og varm i et par minutter til.
  • Smak så til om retten trenger mer styrke.
  • Server toppet med ristede peanøtter (jeg kjøper alltid ferdig ristet), frisk vårløk og evt urter/spirer og gjerne med en liten lime båt ved siden av.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.