Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. 2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, kontakt@entusiast.no, 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren. Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen. 3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære. Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes. 4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren. Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen. 8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”. 9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren. Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post). 13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle 14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no. Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: http://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor: Entusiast AS Risengbakken 8 3413 Lier, Norge Organisasjonsnummer: 925986630 Epost: kontakt@entusiast.no 2. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse. Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring. Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven. 3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger. 4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger: Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID. 5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger 6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret. 7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål: Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å: Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende: Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen. Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene. Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen. 10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg. 11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som: Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål. 12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører. 13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. . Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det 14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt. 15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider. 16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet. Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Skikkelig digg stekt ris – Hans-Petter lager Nasi Goreng i «Hanne-Lenes vegetar Oppgradert»

Til oppskriften

Denne oppskriften har jeg utviklet for å få min venn Hans-Petter Nygård Hansen til å ville lære seg å lage vegetarmat. Vi gjorde et opptak av hvordan det gikk, så hvis du vil få deg en god latter, og også lære hvordan retten lages, så sjekk videoen under.

«Hanne-Lenes vegetar oppgradert, med Hans-Petter Nygård Hansen»

Grunnen til at jeg gjerne ville utfordre Hans-Petter på kjøkkenet er fordi han er selverklært «ikke god til å lage mat». Og det kan jo ikke jeg akseptere. Alle kan jo lage god mat, de må bare øve litt eller få rett veiledning. Så Hans-Petter og jeg ble enige om at hvis jeg stilte opp i hans Podcast, så skulle han stille opp på matlagingsprogram med meg. (Hvis du vil høre episoden av Hans-Petter og co med meg, så er den her)

Men når jeg skal overbevise noen om at også de kan klare lage skikkelig digg vegetarmat, så må jeg jo vite litt om hva slags smaker de liker. Etter litt graving fant jeg ut at det han egentlig ville lære aller mest var en rett som heter Nasi Goreng, for han hadde visst helt dilla på det fra tidligere feriereiser.

Men hva er Nasi Goreng? Jeg måtte Google for å si det sånn.

Nasi Goreng er en tradisjonell rett fra Indonesia som betyr «stekt ris». Den lages ofte med kjøtt og egg, og ellers wokede grønnsaker, chili og en søt sojasaus.

Jeg prøvde meg litt frem, og fant ut at jeg ville gjøre dette så enkelt som mulig for Hans-Petter, slik at han faktisk kunne lage denne uten å bruke så lang tid. Derfor bruker jeg ferdigkjøpte sauser denne gangen.

Hvis du vil se hva Hans-Petter mente om retten får du ta en titt i videoen over, men det er jo en grunn til at den deles;)

Skikkelig digg stekt ris – Nasi Goreng vegansk superrask versjon

4 from 1 vote
Print Rate
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 20 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 125 g basmati ris (eller annen foretrukket ris) 125 g tilsvarer en boil in bag – gjerne rester fra dagen før, ca 4-5 dl ferdig kokt
  • 2 ss nøytral stekeolje
  • 2-3 ss sambal oelek – chilipaste, står ved de asiatiske varene. Bruk 2 ss hvis du ikke tåler så veldig sterk mat.

Grønnsaker til wok, kun forslag

  • 1/2 brokkoli i buketter
  • 1/2 rød paprika i strimler
  • 1 liten neve asparagesbønner eller evt sukkererter Strimle sukkerertene om du bruker det
  • 1 liten neve rødkål i strimler
  • 1 stor neve edamamebønner uten skall kan kjøpes ferdig skrellet i frysedisken (I alle fall hos Meny)
  • 1/2 liten squash i halvmåner
  • 1 pk veganske "kyllingbiter" f.eks Hälsans kôk filetbiter eller gjerne sprøstekt tofu, se metode på hannelene.no. De bitene i videoen var en blanding av Hälsans kök og et merke fra Sverige: Tzay med ingefær.
  • 1 Portobello sopp eller 3 aromasopp delt i grove biter

Annet

  • 1-2 ss ketjap manis – søt tykk soyasaus står ved de asiatiske varene. Kan bruke vanlig soya om du ikke finner, ha da gjerne litt sødme i retten før servering

Topping

  • 1 neve ristede peanøtter grovhakket
  • 2 vårløk finsnittet på skrå
  • friske spirer eller koriander til pynt valgfritt
  • Limebåter til servering

Fremgangsmåte

  • Dersom du ikke har ferdigkokt ris klar, så sett den til koking først.
  • Gjør deretter klar alle ingredienser. Kutt gjerne i biter som er ca 2 cm lange så det er plass til mange smaker på hver gaffel.
  • Varm så en wok-panne eller en stor vid kjele med stekeolje.
  • Ha så i sambal oelek og la steke i et halvt minutts tid.
  • Ha så i alle grønnsaker (utenom topping) og la steke i 5-6 minutter til de begynner å bli litt myke. Rør ofte.
  • Tilsett så den ferdige kokte risen i pannen sammen med katjap manis og varm i et par minutter til.
  • Smak så til om retten trenger mer styrke.
  • Server toppet med ristede peanøtter (jeg kjøper alltid ferdig ristet), frisk vårløk og evt urter/spirer og gjerne med en liten lime båt ved siden av.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Nominert til Årets kokebok: Kjøp den bestselgende "En skikkelig digg kokebok 2" her! Bestill her!!

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • Grønnere start på 2020 - en vegetarisk månedsmeny med DIGG smak - Vegetarentusiast.no

    […] på oppskriftsnavnet: Mandag: One pot pasta Tirsdag: Sprø pitadrøm Onsdag: Supersalat Torsdag: Nasi Goreng (Stekt ris) Fredag: Aubergineform Lørdag: Blomkåltaco Søndag: […]

  • Hei! Gleder meg til å prøve ut denne. Legger bare til en liten heads up om at ris og pasta skal spises maks noen timer etter at den er laget, ikke dagen etterpå. Ser du anbefaler det her, og det bør kanskje korrigeres litt. Maten kan nemlig få oppvekst av Bacillus cereus, de danner giftstoffer som etter noen timer kan gi alvorlig sykdom, organsvikt og i værstefall død dagen derpå. Dramatisk og kjipt nok. Lurt å derfor tenke igjennom hvor mye en skal spise av ris og pasta, slik at man slepper rester👍

    • Hei:) så hyggelig at du tok deg tid til å skrive det:) men! Det er ikke helt riktig, for det handler om pasta og ris som ikke kjøles ned raskt, for det er nemlig helt safe. Så med en gang man har spist, og absolutt innen en time etter de er kokt, skal pasta og ris i kjøleskapet. Hvis det går lenger enn det kan bakterien komme.

  • 4 stars

    4 stars
    Hei, bra oppskrift og fine bilder; lett å skjønne hvordan dette skal gjøres.:) Lurer bare på en ting: hvordan brukes de veganske kyllingbitene i retten? Finner ikke ut om de skal stekes eller noe. De bør i alle fall i woken for å bli gjennomvarme? Håper på svar, ville gjerne vite dette før jeg bestemmer meg for denne oppskriften.

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    Grillet auberginerull med hummus og tomater

    (1)

    Focaccia på grillen

    (10)

    Supersunn grønn hverdagspizza med karamellisert løk

    (11)

    Knallgod hjemmelaget vegetardeig

    Jeg trenger dette til middag i dag🥰

    Knasende Katsu 🔥 En herlig japaninspirert smaksbombe! 🤤⁠

    Denne oppskriften kan ikke deles ofte nok, og jeg får SÅ mange fantastiske tilbakemeldinger på den!⁠🤩⁠

    Den er knasende sprø, full av smak og overraskende enkel å lage! 👏🏻⁠

    Husk å lagre 🙌🏼⁠

    Ps: spesielt viktig å prøve om du er tofu-skeptisk:)⁠

    Ps2: tofuen kan gjerne marineres i soyasaus, chili, ingefær, riseddik og hvitløk først om du har tid og vil ha enda mer smak:)⁠

    🤟🏼 Dette trenger du til 2 🤟🏼⁠

    🌟 Tofu⁠ 🌟⁠
    250 g tofu, fast type fra kjøledisk (ikke silken)⁠
    stekeolje, gjerne med nøytral smak⁠
    1 dl usøtet soyamelk eller annen melk⁠
    50 g hvetemel eller glutenfri melblanding⁠
    1 ss maisenna⁠
    1 ts paprikapulver⁠
    1 ts salt⁠
    100 g panko brødsmuler eller glutenfri panko⁠

    🌶 Saus ⁠🌶⁠
    4 ss sweet chili saus⁠
    2 ss ketchup⁠
    1-2 ss soyasaus eller tamari⁠
    1/4 lime kun saften⁠

    🥒 Agurksalat⁠ 🥒⁠
    1 agurk⁠
    1/4 ts salt⁠
    1/2-1 chili, finhakket⁠
    1/2 ss olivenolje⁠
    1/2 ss tamari eller soyasaus⁠
    1/2 ss riseddik⁠
    1/2 ss sukker⁠
    1 ts sesamolje⁠
    1/4-1/2 lime, kun saften⁠

    🍚 Tilbehør⁠ 🍚⁠
    ris eller quinoa⁠
    sesamfrø⁠
    vårløk hakket⁠
    chili i tynne skiver⁠

    Fremgangsmåte finner du på vegetarentusiast.no/katsu🔥⁠

    #hannelenesvegetar #vegetarentusiast #katsu #tofukatsu #matbloggerne #vegetarmat⁠ #vegansk #oppskrift #middagstips #plantebasert
    ...

    774 23

    reklame: Vet du egentlig forskjellen på aromasopp og sjampinjong?⁠

    🧐 Ikke det? Da kan @meny_matglede og jeg lære deg at:

    🍄Sjampinjong (altså ikke fluesopp;)) smaker ikke så veldig mye, mens aromasopp har en mye fyldigere smak og kan brukes til absolutt ALT du kan bruke sjampinjong til, derfor kjøper jeg alltid aromasopp.

    Men hvordan får du best smak og konsistens på soppen? Mitt tips er å tørrsteke soppen i pannen, da trekkes vannet ut og det er mye enklere å tilføre smak. høy varme, stek til soppen ikke lengre slipper it vann når du trykker på den, så kan du ha i godsakene som da vil trekke godt inn🤟🤩

    Og er du ekstra vågal kan du jo prøve deg på storebroren, nemlig portobellosoppen (det er egentlig bare en voksen aromasopp). Den har enda mer "kjøttete" smak med masse tekstur😎

    Og best av alt: Du finner begge to på min favorittbutikk, MENY😍

    #meny_matglede #hannelenesvegetar⁠ #vegetarentusiast⁠ #kjøttfritt #sopp⁠
    ...

    782 11

    😎 Min mest populære oppskrift noensinne. Slik lager du magien: Linsegryte på 15 minutter. ❤️

    Lagring er nok lurt🤩

    Oppskrift på vegetarentusiast.no/linsegryte

    #vegetarentusiast #hannelenesvegetar #enskikkeligdiggkokebok #enskikkeligdiggkokebok1
    ...

    1212 29