- 1 blomkål i små buketter
- 3 ss olje oliven el. kokos
- 1 ts spisskummen
- 1 ts karri
- 2 ts kyllingkrydder*
- 1/4-1/2 ts kajennepepper
- 1/2 ts salt
- 3 ss kokosmasse (valgfritt)
- 1 stor boks bønner skylt (230 g)
- 1/2 rødløk hakket
- revet ost el. fetaost gjerne plantebasert
- jalapenos hakket
Valgfri topping
- tomater
- avokado
- koriander
- hot sauce f. eks. grønn tabasco
- mango
- chilimajones
- tortillachips
- chiliflak
Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.
Del blomkålen i små buketter i noenlunde samme størrelse. Skjær av den grove enden på stilken og litt av det helt ytterste skallet, men kutt resten i små biter og ha i en stor bakebolle sammen med resten av blomkålen.
Vend blomkålen i olje, deretter alt krydderet, før du blander inn kokosen til slutt. Ha blomkålen i en ildfast form og stek i 18–20 minutter, avhengig av hvor store biter du har.
Hell deretter over sorte bønner, rødløk, ost og jalapeños, og stek i ytterligere 10 minutter.
Ha på valgfri topping, eller sett i skåler så alle kan velge selv hva de vil ha på. Kan også gjerne brukes som innhold i tacolefser.
*det er ikke kylling i kyllingkrydder
TIPS: Du kan også bruke ferdig tacokrydder, om du ønsker.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.