Gå tilbake
+ servings

Fiestaform fra En skikkelig digg kokebok 3

En knallgod hverdagsfavoritt som gjør mesteparten av jobben selv i ovnen. Denne oppskriften er basert på suksessen min fra En skikkelig digg kokebok 2, nemlig Blomkåltaco. Folk virkelig elsker krydringen av den, og retten har åpnet øynene til mange for at blomkål kan være skikkelig godt, med masse smak.
4.96 from 22 votes
Print
Total tid: 40 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 blomkål i små buketter
  • 3 ss olje oliven el. kokos
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts karri
  • 2 ts kyllingkrydder*
  • 1/4-1/2 ts kajennepepper
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss kokosmasse (valgfritt)
  • 1 stor boks bønner skylt (230 g)
  • 1/2 rødløk hakket
  • revet ost el. fetaost gjerne plantebasert
  • jalapenos hakket

Valgfri topping

  • tomater
  • avokado
  • koriander
  • hot sauce f. eks. grønn tabasco
  • mango
  • chilimajones
  • tortillachips
  • chiliflak

Proteintips: Legg til en pakke tofu, se nederst for tips.

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.
  • Del blomkålen i små buketter i noenlunde samme størrelse. Skjær av den grove enden på stilken og litt av det helt ytterste skallet, men kutt resten i små biter og ha i en stor bakebolle sammen med resten av blomkålen.
  • Vend blomkålen i olje, deretter alt krydderet, før du blander inn kokosen til slutt. Ha blomkålen i en ildfast form og stek i 18–20 minutter, avhengig av hvor store biter du har.
  • Hell deretter over sorte bønner, rødløk, ost og jalapeños, og stek i ytterligere 10 minutter.
  • Ha på valgfri topping, eller sett i skåler så alle kan velge selv hva de vil ha på. Kan også gjerne brukes som innhold i tacolefser.

Merknader

*det er ikke kylling i kyllingkrydder
TIPS: Du kan også bruke ferdig tacokrydder, om du ønsker.
PROTEINTIPS: 
Mange er opptatt av proteiner, og da er denne retten en perfekt rett å tilsette litt tofu i. Det vi gjør er at vi smuldrer fast tofu sammen med blomkålen, så tar vi 50% mer krydder enn det står og sprer alt ut på et stekebrett. Så får den stå litt ekstra lenge, gjerne 35 minutter før resten tas på akkurat som oppskriften:) Lykke til!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.