fbpx

Bruk koden BLACKFRIDAY og få 50% på alle bestselgerne! (så lenge lageret rekker)nå! Fri frakt over 500kr.

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren.Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”.9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post).13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:Entusiast ASRisengbakken 83413 Lier, NorgeOrganisasjonsnummer: 925986630Epost: [email protected]. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID.5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å:Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene.Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører.13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. .Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene,Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider.16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Gresskarsuppe i to drakter

Til oppskriften

To nydelige oppskrifter:

“Barnas halloweensuppe” og “Lekker gresskarsuppe”

Herlig Halloweensuppe som er gøyal for både store og små!


Det finnes supper, og så finnes det herlige, knasende, varmende og fargerike supper som denne! Denne deilige gresskarsuppen passer like godt til Halloween som til venninnekveld, og den kan fint forberedes både en og to dager i forveien. Oppskriften er fra min aller nyeste bok En skikkelig digg kokebok 2 som kan kjøpes her!

Oppskriften er fra boken min “En skikkelig digg kokebok 2” med 99 plantebaserte oppskrifter som er testet på hele 300 familier for å finne de vegetarrettene som selv den mest kjøttelskende vil digge. Alle rettene er også klimaberegnet, og denne retten ligger på kun 0.2 kg /co2 per porsjon. Godt under WWF sitt mål på 0,5 kg innen 2030. (En biffmiddag med 200 gram storfe og pommes frittes er på hele 6 kg)
Nydelig sprø topping, med deilig pesto som en kontrast til den søtlige gresskarsmaken, en skikkelig favoritt!

Barnas halloweensuppe og Lekker gresskarsuppe

Det finnes supper, og så finnes det herlige, knasende, varmende og fargerike supper som denne! Denne deilige gresskarsuppen passer like godt til Halloween som til venninnekveld, og den kan fint forberedes både en og to dager i forveien. 
Kjempegøy og enkel suppe å servere til Halloween, eller andre dager det passer med litt spindelvev i suppen:)
Oppskriften er fra boken min "En skikkelig digg kokebok 2" med 99 plantebaserte oppskrifter som er testet på hele 300 familier for å finne de vegetarrettene som selv den mest kjøttelskende vil digge. Alle rettene er også klimaberegnet, og denne retten ligger på kun 0.2 kg /co2 per porsjon. Godt under WWF sitt mål på 0,5 kg innen 2030. (En biffmiddag med 200 gram storfe og pommes frittes er på hele 6 kg)
4.67 from 3 votes
Print Rate
Total Time: 30 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

SUPPE:

  • 1 ss stekeolje
  • 1 gul løk grovhakket
  • 2 store fedd hvitløk grovhakket
  • 1 kg hokkaidogresskar skrelt og uten kjerner (1½ kg før skrelling)
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 syrlige epler grovhakket
  • ss grønnsaksbuljong
  • 1,4 liter vann
  • 1 stor boks røde linser skylt (230 g)
  • 1 ts salt
  • malt kajennepepper etter smak

SPRØ KIKERTER*:

  • 175–230 g kikerter skylt
  • 1 ss olje
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt spisskummen

PESTO:

  • 1 stor potte frisk basilikum
  • 50 g ristede pinjekjerner el. cashewnøtter
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ts salt el. etter smak
  • nykvernet pepper

VALGFRI TOPPING:

  • kjernene av 1 granateple el. 1 eple i biter
  • chiliflak valgfritt
  • frisk koriander
  • rømme eller naturell yoghurt gjerne plantebasert til spindelvevdekor

Fremgangsmåte

Variant 1: Barnas Halloweensuppe:

  • Varm olje i en kjele, og ha i løk og hvitløk.Tilsett resten av ingrediensene og lar det koke opp. La putre i cirka 15 minutter, til gresskaret er helt mørt.
  • Når suppen er ferdigkokt stavmikser du suppen jevn og smidig, eller bruker en blender for smidigst resultat.
  • Smak eventuelt til med mer salt – det kommer litt an på hvilken buljong du har brukt. Jeg liker også suppen med litt malt kajennepepper. Sjekk om du synes suppen er tynn nok. Spe eventuelt på med litt mer vann.
  • For å lage spindelvev, lag mønster av rømme med en spruteflaske. Bruk deretter et grillspyd eller lignende til å lage små striper i ringene for å symbolisere spindelvevtråder. 

Variant 2: Lekker gresskarsuppe

  • Forvarm ovnen til 250 ºC (varmluft).
  • Lag de sprø kikertene først*. Skyll kikertene i et dørslag, og tørk av overflødig vann med et kjøkkenpapir. Vend dem i olje i en ildfast form, og stek dem i 15 minutter til det smeller i kikertene i ovnen (det kan medføre noe griseri i ovnen, men et triks er å legge en stekeplate over kikertene slik at de treffer undersiden av platen i stedet for «taket» i ovnen). Når kikertene er ferdig stekt, drysser du over salt og spisskummen og vender godt sammen. De blir sprøere når dette gjøres til slutt.
  • Lag suppen. Varm olje i en kjele, og ha i løk og hvitløk.Tilsett resten av ingrediensene og lar det koke opp. La putre i cirka 15 minutter, til gresskaret er helt mørt.
  • Lag så pestoen. Ha alle ingrediensene i en liten mikser eller blender, og kjør til en jevn og smidig pesto. Smak til med salt og pepper.
  • Når suppen er ferdigkokt stavmikser du suppen jevn og smidig, eller bruker en blender for smidigst resultat.
  • Smak eventuelt til med mer salt – det kommer litt an på hvilken buljong du har brukt. Jeg liker også suppen med litt malt kajennepepper. Sjekk om du synes suppen er tynn nok. Spe eventuelt på med litt mer vann.
  • Fordel i boller, og topp med pesto, sprø kikerter, granateplekjerner, eplebiter, chiliflak og koriander.

Notes

* Kikertene blir enda sprøere om du har tid til å la de stå på 175 grader i 45 minutter. 
 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

(2)

One pot restefest

(4)

Gazpacho

(4)

Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

(23)

Drømmesalat

Latterlig godt! Kommenter DYPPA om du vil sjekke ut oppskriften på dyppa taco eller sjekk i En skikkelig digg kokebok 3 🤩 ...

455 323

Julemeny i mål🔥👊

Helbakt blomkål eller ratatouille?

Flere som gleder seg til fargerik, fiberrik og digg julemat i år?:)
...

391 24

💬 Kommenter hvasomhelst for å hjelpe meg med å finne ut hva min siste bok skal ha som vinkling, tema, tittel, ingredienser og fokus!

🔥 Okej people, NÅ trenger jeg hjelp!

📚 Jeg skal begynne på min fjerde og siste kokebok neste uke, og det *må* bli The one to rule then all🤸‍♀️🥳🫣

🤯 Men for å klare det, så må jeg vite hva folk synes er vanskelig, inspirerende og ikke minst fristende 🫶

Jeg har derfor laget et ca 3 min spørreskjema, og målet er minst 1000 svar for å kunne gjøre statistiske analyser av innsikten dere gir meg. 📊

😶‍🌫️ En gjennomsnitlig bok i norske bokhandlere selger 155 bøker (!)
🏅En bestselgende kokebok er ca 6000 på ett år
❤️‍🔥Min siste bok solgte 9000 på tre uker.

🎯Målet for denne siste er åpenbart ikke mindre, men det aller aller viktigste er at smakene treffer og at bøkene blir brukt, ikke bare kjøpt.

⏰ Så kan du være så snill å gi meg 3 minutter av din tid, så skal jeg virkelig forsøke å lage noe som gjør ordentlig impact i det norske kostholdet i årene fremover.

Kommenter "jeg vil hjelpe" eller hva som helst annet, så sender jeg deg linken i dm🤩 svarene vil aldri bli delt med navn synlig, så du kan være helt trygg og ærlig🫶

Tusen takk😍😍
...

407 1456