fbpx

Superpris på Norges mest solgte grønne kokebøker her

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren.Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”.9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post).13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:Entusiast ASRisengbakken 83413 Lier, NorgeOrganisasjonsnummer: 925986630Epost: [email protected]. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID.5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å:Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene.Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører.13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. .Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene,Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider.16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Skikkelig digg brun saus til tradisjonsmaten – vegansk

Til oppskriften

En god brun saus hører til tradisjonsmaten! Hjemme hos oss på julaften hadde vi alltid både saus og sjy, fordi det var visse familiemedlemmer som måtte ha begge. Med andre ord: Jeg vet hvor viktig en skikkelig brun og god saus er for rett julestemning.

Derfor brukte jeg mye tid på å finne frem til en brun saus med nok smak i, og jeg knakk koden til slutt! Den er til og med glutenfri!

Denne er kraftig og smaksrik og er helt super å varme opp flere ganger. Du lager den på knappe 15 minutter, og jeg er sikker på at alle vil like denne. (Selv om de eventuelt spiser ribbe eller kalkun til.) Alle andre juleoppskrifter finner du her.

Verdens beste brune saus fra “En skikkelig digg kokebok 2”

Denne favorittsausen er en del av julekapittelet i min siste kokebok “En skikkelig digg kokebok 2”. Boken nådde bestselgerlisten første uken, og var Norges mest solgte bok i alle sjangre hos Ark den uken. Dersom du vil støtte mitt arbeid for grønnere matglede i Norge, kan du kjøpe den her! Da får du 99 fantastiske retter som er testet ut av hele 300 testfamilier i utformingsfasen.


Hanne-Lenes juletallerken med brun saus til fra “En skikkelig digg kokebok 2“.

Verdens beste brune saus (til og med vegansk og glutenfri)

Fra bestselgeren "En skikkelig digg kokebok 2" sitt julekapittelkommer denne nydelige sausen som er supergod til alt av tradisjonsmat. Denne må du nesten bare gi en sjanse, for du vil nok aldri lage brun saus på annen måte igjen!
5 from 6 votes
Skrive ut Rate
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 6 aromasopp eller en god neve tørket sopp bløtlagt
  • stekeolje
  • ½ gul løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 5 dl grønnsakskraft 5 dl vann + 1 ss buljongpulver/terning
  • 1 ss tamari eller soyasaus (Tamari er glutenfritt)
  • 1 ts tørket timian
  • 1,5 ts tørket rosmarin
  • 1 ss maisenna blandes i skål med tre ganger så mye vann
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 ts sukkerkulør for fargen, kan droppes helt eller økes om man vil ha den enda brunere.

Fremgangsmåte

  • Bruk en vid kjele: Stek soppen i litt olje til den har blitt god og brun, og ikke lekker vann lengre. Legg soppen så til side.
  • Bruk samme kjele, stek løken blank og tilsett deretter hvitløk og la surre med et minutt til.
  • Ha soppen tilbake i kjelen, tilsett deretter grønnsakskraft, alle krydderne, tamari og la koke inn en liten stund.
  • Bland så maisenna med 3 ss kaldt vann i en egen beholder, og rør deretter inn i sausen, la koke et par minutter.
  • Deretter bruker du en stavmikser eller blender til sausen er helt jevn, smaker til med salt (ikke alltid nødvendig) og pepper, og tilsetter eventuelt mer vann om du vil ha den tynnere.
  • For å få en riktig brun saus, anbefaler jeg 70-talls trikset med sukkerkulør, eller så kan du selvsagt ha en lys saus om du ikke har det.
  • Server til alle tradisjonsretter som krever ordentlig smaksrik brun saus.
    Digget du denne sausen? Støtt gjerne mitt arbeid og få 98 andre oppskrifter på kjøpet i "En skikkelig digg kokebok 2":)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Brun saus finner du også i julehefte her:

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • Denne høres nydelig ut – absolutt noe jeg vil teste til årets julemiddag. Du skriver at den er god å varmes opp flere ganger, betyr det at man fint kan lage den et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskap? : D

  • Denne høres nydelig ut – absolutt noe jeg vil teste til årets julemiddag. Du skriver at den er god å varmes opp flere ganger, betyr det at man fint kan lage den et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskap? : D

  • Hei! Hvor lenge holder den brune sausen seg i kjøleskapet nå før jul ? Kan den evnt fryses?
    Vil gjerne lage den 21 desember og spises 24 des + 26 des.
    God jul <3

    • Jenny fra vegetarentusiast.no

      Hei, Det skal gå helt fint det du beskriver og den kan absolutt fryses og varmes opp igjen:)
      God jul til deg også ♥️

  • Nam, dette ble kjempegodt 😋 Og jeg syns det var superenkelt å lage 😃 Takk for oppskrift!

  • 5 stjerner

    5 stars
    Aldeles nydelig!
    Endelig saus med smak🎉

  • 5 stjerner

    5 stars
    Fantastisk god! Smaker bedre enn den vanlige brune sausen.

    • Så utrolig hyggelig tilbakemelding!! Hjertelig takk:)

    • Denne falt ikke helt i smak rundt familiebordet. Vi var nok ute etter en mer tradisjonell vegansk brun saus. Ble rett og slett for “fancy” for oss. Jeg ville kanskje kaldt den “Rosmarin og timian” saus, for det er det den smaker. Tok over smaken av resten av maten dessverre :/ Tenker å teste den ved en senere anledning, men da med mye mindre timian og rosmarin 🙂

      • Så trist å høre, og første tilbakemelding av flere hundre som ikke er positiv:( men ikke alle liker alt, så da er det nok bedre å lage en som er basert på hvetemel og buljong:) god jul!

      • 5 stjerner
        Jøss, så forskjellig smak man kan ha, men det er jo fascinerende da. 🙂 Jeg har laget denne sausen til utallige middagsgjester siden den kom på nett, og INGEN har bemerket noe til urtene. Jeg kjenner dem heller ikke så voldsomt, så jeg har ofte i litt ekstra siden jeg E L S K E R timian, hehe. Alle har skrytt hemningsløst av sausen og flere har begynt å lage den selv. Jeg lager litt vri på den da, har bla. i litt rødvinseddik (av og til rødvin og, om jeg har rester), litt løkpulver og litt lønnesirup. Nydelig!

  • Hanne-Lenes beste nøttestek - vegansk julemiddag | Hannelene.no

    […] men jeg er spesielt glad i denne Rosenkålssalaten til og ikke minst vegisterkaker og brun saus (og denne grønne om du er ekstra […]

  • Slik lager du en vegansk julemiddag til en eller flere kjøttfrie gjester | Hannelene.no

    […] De fantastiske vegisterkakene mine må med samt en deilig brokkolisalat. Dette kombineres med en brun tradisjonssaus samt en grønn spenstig koriander- og spinatsaus som løfter og frisker opp julesmakene. Ved siden […]

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    One pot restefest

    (4)

    Gazpacho

    (4)

    Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

    (18)

    Drømmesalat

    Kommenter SPRØ PITADRØM så sender jeg deg oppskriften som har levert til familier i hele landet i fem år nå❤️🤩 ...

    92 94

    Tommel opp om du er enig med bonden: vi spiser for mye kjøtt i Norge! Sjekk ut podkasten INNEN 2030 for hele episoden (gratis), dette er nemlig en skikkelig fin episode med lederen av @bondeogsmabrukarlaget @tj.solberg om hva som skal til for at fremtidens landbruk skal vokse🫶

    Link i bio, men kommenterer du ordene INNEN 2030 sender jeg deg linken direkte.

    Håper du som leser dette vil bidra til å spre denne viktige informasjonen, det er nemlig en myte at "bøndene vil en ting" og at vi "grønne matforkjempere" vil noe annet. Vi er utrolig enige, og vi stemmer faktisk ofte på de samme partiene:)

    Så sjekk ut INNEN 2030 i din podspiller og gi meg gjerne spørsmål jeg bør stille Tor Jacob eller andre i fremtidige episoder🤩
    ...

    562 23

    Så mye protein sier kostrådene* at du trenger.

    Det ble et voldsomt kommentarfelt i går da jeg la ut dette i grafversjon i går, og jeg ble beskyldt for å gjengi myndighetene feil, være en "selvutnevnt ernæringsekspert" "trikse med tallene" "fremheve planter for enhver pris" og ikke minst: At jeg villeder dere som følgere.

    Så la meg vise dere dette klippet om emnet fra podden min denne uken. Da er ernæringsforsker Jacob Juel Christensen på besøk, han har hatt en sentral rolle i å tolke forskningen og gi råd på næringsstoffer til befolkningen via nordiske kostråd. Når han sier "vi", så mener han helsemyndighetene. Han har også doktorgrad i fettstoffer, så mettet, umettet, kolesterol osv har han god kontroll på:)

    Så når jeg sier at myndighetene anbefaler rundt 0.8g per kg kroppsvekt for de fleste, så gjør de det. Jeg har ingen interesse av å villede noen, og tjener ingen penger på å selge dere kurs eller varer på lukkede fora.

    Men siden det er mange proteinavhengige som hadde mye følelser i går, la meg gjenta:
    1. Ja, de som trener mye, spesielt styrke trenger mer. Jeg har Olympiatoppens oversikt i forrige post.

    2. Spiser man i kalorioverskudd legger man på seg, også av protein. Det gjelder selvsagt andre makroer også.

    3. Det er protein i planter også, vi spiser omtrent 44% av planteprotein i Norge vs 60% av verdens inntak.

    4. Skal man ned i vekt kan det være lurt å fokusere mer på rene proteinkilder i kosten, for man kan oppleve mer metthet. Men! Sørg for å spise anbefalt 5-800g frukt og grønt også, det metter mye og har lite kalorier.

    5. Selv spiser jeg et sted mellom 50-100g hver dag, det er mer enn bra nok (antagelig for høyt) for å bygge muskler med min styrke 3*uken. Jeg drikker også vin for ofte, det gir ikke muskelvekst😅

    6. 0.8g er satt fordi det gir 97% av befolkningen nok protein ifht behov, og har masse slingringsmonn. Det er ikke et "under dette får du mangelsykdommer"-råd, det kan du lese mer om under Hdir sin definisjon på nett.

    7. Protein er viktig, men ikke slik at "jo mer du spiser jo sunnere er du". Alt med måte.

    8. Fiber, se første kommentar.

    *De nordiske sier dette, de norske foreslår det samme men vedtas først i august.
    ...

    726 53