Grønn proteinpasta – en storfavoritt
Grønn proteinpasta er den retten jeg får oftest hyllest av fra leserne av 2 om gangen-metoden. Det er virkelig supergøy at en så grønn og enkel rett kan begeistre både store og små i det ganske land:)
Dette er en skikkelig storfavoritt blant både barn og voksne og jeg er så glad for at så mange sender bilder av grønne skåler og jubelrop for grønn proteinpasta.
Mine barn spiser den uten topping mens jeg kan ikke få nok av den nydelige syrlige toppingen som passer perfekt til de andre smakene.
Hvis du digger denne retten håper jeg at du vil sjekke ut boken den kommer fra, nemlig 2 om gangen-metoden, den er full av andre næringsrike slagere som denne:)
Her kan du se en video av hvordan jeg lager den og oppskriften finner du under.
View this post on Instagram

WP Recipe Maker #44217remove
Grønn proteinpasta fra 2 om gangen-metoden Den mest populære retten (hittil) fra leserne av 2 om gangen-metoden! Dette er også den retten vi har laget flest ganger i 2025! Dette er vår nye «skal vi ikke bare slenge sammen den …»-retten når vi trenger noe raskt, sunt, som hele familien liker og som vi nesten alltid har ingredienser til. Naboer og venner digger den også, og det er veldig gøy å se barn sluke sausen, for det er neimen ikke lett å få i barn spinat i så store mengder. Proteinrik blir den av tofuen eller cottage cheese. Jeg anbefaler tofu, den vil overraske deg og mine undersøkelser viser at tofu er en råvare mange ønsker å bruke mer av, men ikke vet hvordan. Da er dette en perfekt rett. Course: lunsj, middag Cuisine: italiensk Keyword: cashewnøtter, pasta, spinat, tofu Total Time: 20m Servings: 4 Author: Hanne-Lene – 250-400 g fullkornspasta gjerne penne e.l. Saus – 1 dl cashewnøtter (kan droppes, er med for næring og fylde) – 1 ss stekeolje – 1 gul løk grovhakket – 2 hvitløkfedd grovhakket – 225-250 g fryst spinat eller ca.300 g frisk – 270-350 g fast tofu gjerne Helios e.l. – 2 gode never frisk basilikum – 50 g revet parmesan – 1 dl melk eller fløte, kokosmelk etter smak. – 1 grønnsakbuljongterning – 1 sitron, saften tilsvarer ca 2-3 ss saft – ½-1 ts salt smak til – litt pepper – 2-3 dl vann juster etter ønske – eventuelt smak til med chili Topping – 250-300 g cherrytomater delt i 2-4 – 100 g smuldret fetaost – ristede pinjekjerner – balsamicoeddik gjerne tykk – chiliflak 1) Hvis du bruker fryst spinat, tin denne i mikrobølgeovnen eller på benken. Den trenger ikke være helt tint, den skal stekes. 2) Bløtlegg cashewnøtter i nykokt vann i minst 10 minutter eller til alt annet er klart. 3) Bruk en stor stekepanne og stek løk blank i litt olje og deretter hvitløk og spinat til den er myk. 4) Kok opp saltet vann til pasta og sett pasta til koking etter anvisning på pakken. 5) Blend deretter alle ingredienser til sausen godt i minst 2 minutter, husk cashewnøttene. Juster vannmengden etter om du ønsker tykk eller en tynnere saus. Den skal bli helt glatt. Smak til med salt, syre og chili, husk at pasta mildner inntrykket. 6) Bland deretter sausen inn i pastaen og server med mye deilig topping. Tips: Rør gjerne inn en boks kikerter i sausen for enda mer tekstur ogflere belgpoeng.Topping: Jeg mener at denne sausen må ha syrlig topping for å blibalansert, selv om barn ofte vil spise den som den er. Så hvis du ikke brukertoppingen jeg foreslår, husk nok syre. Les mer om det på s. 64 i 2 om gangen-metoden. *Bruker du fryst spinat, kan denne tines i mikro eller i kjøleskap over natten, laggjerne dobbel porsjon. Les mer om fryste grønnsaker s. 39.
Grønn proteinpasta fra 2 om gangen-metoden
Ingredienser
- 250-400 g fullkornspasta gjerne penne e.l.
Saus
- 1 dl cashewnøtter (kan droppes, er med for næring og fylde)
- 1 ss stekeolje
- 1 gul løk grovhakket
- 2 hvitløkfedd grovhakket
- 225-250 g fryst spinat eller ca.300 g frisk
- 270-350 g fast tofu gjerne Helios e.l.
- 2 gode never frisk basilikum
- 50 g revet parmesan
- 1 dl melk eller fløte, kokosmelk etter smak.
- 1 grønnsakbuljongterning
- 1 sitron, saften tilsvarer ca 2-3 ss saft
- ½-1 ts salt smak til
- litt pepper
- 2-3 dl vann juster etter ønske
- eventuelt smak til med chili
Topping
- 250-300 g cherrytomater delt i 2-4
- 100 g smuldret fetaost
- ristede pinjekjerner
- balsamicoeddik gjerne tykk
- chiliflak
Fremgangsmåte
- Hvis du bruker fryst spinat, tin denne i mikrobølgeovnen eller på benken. Den trenger ikke være helt tint, den skal stekes.
- Bløtlegg cashewnøtter i nykokt vann i minst 10 minutter eller til alt annet er klart.
- Bruk en stor stekepanne og stek løk blank i litt olje og deretter hvitløk og spinat til den er myk.
- Kok opp saltet vann til pasta og sett pasta til koking etter anvisning på pakken.
- Blend deretter alle ingredienser til sausen godt i minst 2 minutter, husk cashewnøttene. Juster vannmengden etter om du ønsker tykk eller en tynnere saus. Den skal bli helt glatt. Smak til med salt, syre og chili, husk at pasta mildner inntrykket.
- Bland deretter sausen inn i pastaen og server med mye deilig topping.
Merknader
flere belgpoeng.
Topping: Jeg mener at denne sausen må ha syrlig topping for å bli
balansert, selv om barn ofte vil spise den som den er. Så hvis du ikke bruker
toppingen jeg foreslår, husk nok syre. Les mer om det på s. 64 i 2 om gangen-metoden.

Næringsinnhold
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?
Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)