fbpx

Bruk koden JUL og få 50% på alle bestselgerne!

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. 2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren. Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen. 3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære. Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes. 4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren. Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen. 8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”. 9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren. Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post). 13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle 14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no. Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor: Entusiast AS Risengbakken 8 3413 Lier, Norge Organisasjonsnummer: 925986630 Epost: [email protected] 2. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse. Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring. Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven. 3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger. 4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger: Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID. 5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger 6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret. 7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål: Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å: Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende: Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen. Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene. Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen. 10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg. 11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som: Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål. 12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører. 13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. . Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det 14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt. 15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider. 16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet. Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Shepherd’s pai med søtpotetlokk

Til oppskriften

Se for deg dette: Du har vært ute i påskesnøen hele dagen, du har roser i kinnene og er litt sliten i beina. Det er nettopp da du skal skjenke deg et glass med noe godt, sette på god musikk og lage denne koseretten. Her har du nemlig min veldig populære variant av shepherd’s pai.

Hva er shepherd’s pai?

Shepherds pai er tradisjonelt laget av rester av lammekjøtt blandet med grønnsaker til det blir en slags stuing. Deretter er den toppet med lokk av potetmos og stekt i ovnen så det får en sprø skorpe på toppen. Jeg ville lage en like smakfull versjon, men helt plantebasert. Derfor er min variant laget av deilige rotgrønnsaker, knasende valnøtter, masse nydelig smak og proteinrike linser. I tillegg har jeg toppet det hele med søtpotetmos, som gir en helt fantastisk oransjefarge og smaken er bare helt fantastisk!

Perfekt til påskekosen!

Shepherds pai gir en skikkelig tilfredstillende kosefølelse. I fyllet er det mange deilige krydder, rotgrønnsakene gir en deilig fylde og valnøttene en herlig crunch. Søtpotetmosen gir en fin balanse til det salte fyllet og gjør middagen enda mer spennende. Denne middagsretten passer perfekt til hele familien, og siden retten har en “husmannskost stil” (bare enda freshere og diggere) kan du også servere den til de aller mest tradisjonelle rundt bordet.

Jeg anbefaler veldig at du har et deilig brød ved siden av, eller mest av alt min pestosnurr.

Vegansk shepherd's pai
Vegansk shepherd’s pai

Shepherd’s pai med søtpotetlokk – helt plantebasert

Dette er en supergod og smaksrik form som passer perfekt når du vil ha en skikkelig kosemiddag. Du kan variere mellom vanlig potet og søtpotetmos, og du kan selvfølgelig tilsette andre grønnsaker om du vil, rotgrønnsaker og sopp passer også perfekt!
5 from 4 votes
Skrive ut Rate
FORBEREDELSESTID: 30 minutter
KOKETID: 20 minutter
Total tid: 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4 drøye porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 1-2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 gul løk i halvmåner
  • 2-4 hvitløksfedd finhakket eller revet
  • 400 g gulrøtter i små terninger
  • 200 g sellerirot skrellet og i små terninger
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 0.5 ts muskatnøtt revet eller malt
  • 2.5 dl rødvin
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 350 g grønne linser skylt, tilsvarer to små bokser, bruker du store kan du bruke to store også.
  • 100 g valnøtter hakket
  • 2 never frisk spinat grovhakket
  • 0.25-0.5 ts kajennepapper
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss lønnesirup eller flytende honning

Søtpotetlokk

  • 900 g søtpotet skrelt og skåret i biter
  • 2-3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 50-100 g revet ost (valgfritt) gjerne plantebasert

Valgfritt tilbehør

  • smørdampet brokkoli
  • godt brød
  • pestosnurr Se i En skikkelig digg kokenbok 1 eller søk på nettsiden

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C, over og undervarme.
  • Varm oljen på medium varme. I en vid kjele eller en panne med høye kanter, stek løk og hvitløk blank, tilsett salt. (Hvis du river hvitløken, vent litt med å tilsette den så den ikke brenner seg).
  • Tilsett gulrøtter, sellerirot, 2 ss frisk timian, rosmarin, muskatnøtt, rødvin, tomat og buljongterninger. La fyllet koke i 10 minutter og rør av og til.
  • I mellomtiden lager du søtpotetmosen: Kok eller damp søtpotetene i 7-10 minutter. Mos med smør og salt til det blir en fin stappe.
  • Ha linser i gryten og kok i 5-10 minutter til rotgrønnsakene begynner å mykne, men fortsatt har litt tyggemotstand. Bland inn valnøtter og spinat mot slutten. Tilsett pepper, kajennepepper og lønnesirup og smak til med mer om nødvendig.
  • Legg fyllet i en medium stor ildfast form og topp med søtpotetmosen. Bruk en gaffel til å lage en ujevn overflate: Små topper og hull er fint så dampen kan komme ut. Strø over ost hvis du ønsker det.
  • Stek i 15-20 minutter, eller til toppen er gyllen.
  • Server toppet med frisk timian og godt brød.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • Hei!
    Gleder meg til å prøve denne😃.
    Jeg er veldig allergisk mot spinat. Hva kan du anbefale som alternativ?
    Grønnkål? Persille?
    Hilsen Solveig

  • Lagde denne idag! Nydelig! Brukte tørre røde splitlinser, hadde i ca 120 gram i første runde, og det fungerte helt topp! Hadde selleristang i kjøleskapet, så brukte det istedet for sellerirot. Blitt ny hverdagsfavoritt

  • Fantastisk nydelig rett med mye gode smaker som jeg har lager flere gang og senest i dag. Vanligvis lagd med søtpotetmos, men i dag ble det med mandelpotet.

  • Verdig bra, ikke vegetarianere likte det også 🙂

  • … ..i stedet for rødvin brukte jeg 2-3 ss god balsamico og fylte på med vann så det til sammen ble 2,5 dl. Og fyttikatta, dette var SÅ godt!!! Serverte med pestosnurr og den er jo alltid en høydare:-).

  • Hei,
    Lager denne i dag, tips til hva som kam brukes i stedet for rødvin?

  • 5 stjerner

    5 stars
    Magisk oppskrift! Takk som deler 🙂

  • 5 stjerner
    Hands down, dette var helt nydelig. Denne oppskriften kan anbefales på det sterkeste!

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    One pot restefest

    (4)

    Gazpacho

    (4)

    Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

    (23)

    Drømmesalat

    Reklame: 💪🎄Proteinrik, saftig og digg juletallerken anyone? Lagre! @helios.no og jeg har delt juleoppskrifter med tofu i flere år, og min tofuribbe slår alltid an hjemme hos dere! ⁠

    Nå har jeg gjort en vri på oppskriften og utviklet en juletofu som mine barn virkelig elsket og ønsker at vi spiser på selveste julaften🤗⁠

    Håper du prøver denne🦹🏼 ⁠
    Husk å lagre!⁠

    Til 4 porsjoner trenger du👇️⁠

    2 pakker Helios tofu, ca 500 g⁠
    2-3 ss maisstivelse, valgfritt⁠
    Stekeolje⁠

    👉️ Marinade:⁠
    6 ss tamari el. soyasaus⁠
    ½ ts malt nellikkrydder, valgfritt⁠
    2 ts røkt paprika (eller 1 ts liquid smoke)⁠

    👉️ Glaze:⁠
    2 ss brunt sukker⁠
    2 ss smør⁠
    1 ss dijonsennep⁠
    2 ss tamari el. soyasaus⁠
    4 hvitløksfedd revet el. finhakket⁠
    1 ts chilikrydder⁠
    1/4 ts kanel⁠

    🌟 Ta tofuen ut av pakken og hell av vannet.⁠
    🌟 Del i terningsbiter og ha i en skål i mikroen i 2 minutter på høy temperatur. (Du kan også presse ut vannet for hånd med kjøkkenpapir, men du får ut mer ved mikrometoden)⁠
    🌟 Miks sammen marinaden i en beholder med lokk og plass til tofuen⁠
    🌟 Vend tofuen med marinade og la helst stå i minst 30 minutter, men opp til et par dager i kjøleskap går også bra:)
    👌 Strø evt over litt maisenna for å skape litt coating (hva er et godt norsk ord her?) og stek i nøytral olje.⁠
    🌟 Bland enten glazen midt i stekepannen og rør godt eller varm i en annen kjele og vend alt sammen til slutt.⁠
    🥰 Server med en gang og gjerne til julesalaten min bpå vegetarentusiast.no/julesalat

    Lagre🥰 og så det ikke digg ut:)
    ...

    1082 45