Crunchy asiatiske bao buns – med NATURLI’ Crunchy Nuggets
Reklame: Denne oppskriften på Crunchy asiatiske bao buns er laget i samarbeid med NATURLI’.
Kinesiske bao buns med amerikanske nuggets? Det funker åpenbart! NATURLI’ sine Crunchy Nuggets har en så deilig knasende konsistens og passer ekstra godt marinerte som her.
Denne retten gir en skikkelig street-food-feeling, og hvem elsker ikke det? Heldigvis trenger du ingen foodtruck for å spise dette, for du lager det selv på kun 20-25 minutter:)
…men hva er bao buns?
Jo nå skal du høre. Bao buns er veldig luftige hvite kinesiske boller laget av hvete. De lages enten som runde fylte boller som klypes igjen i toppen, eller flatere “packmans” hvor fyllet puttes i som en slags sandwich. Bao buns dampes først i en bambus kurv (eller på en rist over en kjele, eller rett og slett i mikroen). Deretter kan den fylles med hva enn du vill. Bollene blir ekstra gode hvis du fyller de med en blanding av noe saftig og krydret. I dette tilfellet brukte vi Nuggets fra NATURLI’ men du kan også bruke sopp eller jackfrukt. Fylles også med friske grønnsaker og hoisin eller sriracha saus.
Bao buns er virkelig streetfood på sitt beste, og kan varieres i det uendelige! Retten passer perfekt til helgekos, på piknik eller når du skal be noen på middag og vil ha masse kulhetspoeng for kreativitet og eksotiskhet! 🙂
Slik laget jeg Bao buns med NATURLI’ Crunchy Nuggets
Da jeg startet fikk se de nye produktene til NATURLI’ gledet jeg meg umiddelbart til å smake nuggetsene. I familien min har NATURLI’ sin snitzel blitt fast inventar i sommerruller, så forventningene var høye. I denne oppskriften brukte jeg den samme asiatiske glazen jeg har brukt på shiitakesopp til bao buns før. Dette gjør at nuggetsene blir litt seige og ikke minst mega-saftige, og vi elsket de fra første sekund. Du kan bruke akkurat de grønnsakene du vil, og dette er perfekt hvis det er noe som trengs å brukes opp i kjøleskapet. Jeg brukte også litt av NATURLI’ sriracha majones, og det ble prikken over i-en!
Crunchy asiatiske bao buns – med NATURLI’ Crunchy Nuggets
Ingredienser
- 8 bao buns Finnes frosne nå hos de fleste store kjeder, eller kjøp i importbutikker.
- 300 g NATURLI' Crunchy Nuggets 1 pakke (frosne) https://www.naturli-foods.no/produkter/crunchy-nuggets/
- stekeolje
Glaze
- 1 dl tamari eller soyasaus bruker du vanlig soyasaus så bør du ta litt mindre, feks 0.8 dl, den er nemlig saltere enn tamari. (Tamari er en glutenfri soyasaus som ikke er tilsatt hvete som vanlig soyasaus)
- 1 ts lønnesirup
- 2 ss riseddik
- 2 ts sesamolje (toasted sesame oil)
- 2 ts sriracha eller en annen hot sauce etter smak
Grønnsaker (mine forslag, velg gjerne noe annet)
- 2 medium store gulrøtter i staver om du har tid må du gjerne sylte disse i 0.5 dl vann, 0.5 dl riseddik, 1 ss sukker og 1/2 ts salt. Rør sammen til sukkeret er oppløst og la stå minst 30 min. Eller bruk de rå:)
- 1 neve finsnittet rødkål
- 4 reddiker i tynne skiver
- 2 vårløk, finhakket
- evt en grønn eller rød chili om du er av den sorten:)
Annet
- NATURLI' sriracha majones
- Hoisin saus til servering finnes i den asiatiske hyllen i alle butikker
- ristede sesamfrø kjøpes også i samme hylle
- 1 neve hakkede peanøtter
- frisk koriander
Fremgangsmåte
- Varm godt med stekeolje i en panne og stek NATURLI' crunchy nuggets på medium varme til de får litt farge på hver side, det tar ca 5 minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til glazen i en skål, senk varmen til svak og hell over nuggetsene. Stek forsiktig i glazen i ca 5-8 minutter.
- Kutt alle ingredienser og sett bao bunsene til damping. Avhengig av merke tar dette 5-10 minutter. Jeg anbefaler å legge en stekepapirbit under bunsene så de ikke setter seg fast i risten din. Hvis du ikke har en damprist kan du bruke et dørslag i en høy kjele hvor du får på et lokk og hvor det er plass til vann under risten. Eller mikro, se på pakken.
- Så er det bare å montere: Jeg anbefaler et lag hoi sin saus i bunnen og deretter grønnsaker og nuggets i den rekkefølgen du selv ønsker. Topp med peanøtter, sriracha majones, koriander, sesamfrø og gjerne mer hoi sin. NYT:)
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.
Likte du denne oppskriften?
Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)