fbpx

Salg på Norges mest solgte grønne kokebøker her!

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren.Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”.9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post).13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:Entusiast ASRisengbakken 83413 Lier, NorgeOrganisasjonsnummer: 925986630Epost: [email protected]. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID.5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å:Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene.Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører.13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. .Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene,Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider.16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Soppstek til festdager – fra En skikkelig digg kokebok 2

Til oppskriften

Oppskriften på Soppstek finner du også i En skikkelig digg kokebok 2. Dersom du liker oppskriften håper jeg du vil kjøpe boken her, da får du 98 andre fantastiske plantebaserte retter på kjøpet.

Soppstek er ikke noe jeg har vokst opp med, men barna mine kommer nok til å forbinde høytider med denne, for den er super å lage til mange. Den skinner dessuten ved siden av andre tradisjonelle retter på påskebordet eller på en helt vanlig søndagsmiddag. Soppsteken har masse smak og er enkel og rask å lage. Jeg synes den passer året rundt, og den smaker spesielt godt til den friske brokkolisalaten og med min magiske brune saus til. Testfamiliene i En skikkelig digg kokebok 2 var overrasket over hvor utrolig god den er, så den er en liten luring, denne her. Derfor må du nesten bare gi soppsteken en sjanse, selv om du er skeptisk, ok?

Soppstek til festdager – fra En skikkelig digg kokebok 2

Soppsteken har masse smak og er enkel og rask å lage. Den passer året rundt, og smaker spesielt godt til den friske brokkolisalaten og med denne magiske brune saus til.
5 from 9 votes
Skrive ut Rate
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 gul løk skåret i skiver
  • 450–500 g aromasopp
  • 1 pk frossen butterdeig 450 g
  • ½ dl vann
  • 1/3 terning grønnsaksbuljong
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • 1 stor boks grønne linser skylt (230 g)
  • 3 ss tamari el. soyasaus tamari er litt mindre salt, så bruk gjerne litt mindre vanlig soyasaus om du ikke bruker tamari
  • 1 ss frisk timian finhakket
  • ½ ss tørket rosmarin
  • ½ ts chiliflak
  • 2 ss tyttebærsyltetøy valgfritt
  • 100 g frisk spinat grovhakket
  • salt og pepper etter smak
  • 1–2 medium store poteter valgfritt
  • litt mel til utkjevling
  • plantemelk el. olje til pensling

Serveringsforslag

  • brun saus eller rødvinssaus
  • brokkolisalat

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en vid kjele på middels til høy varme, ha i løk og la den frese til den er myk og blank. I mellomtiden gjør du klar soppen.
  • Hvis du har foodprosessor: Del soppen i fire og bruk deretter pulsknappen til du har finhakket sopp, men ikke så lenge at det blir til mos. Har du ikke foodprosessor, kan du finhakke soppen.
  • Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme.
  • Ta platene med butterdeig ut av fryseren, og la dem tine i cirka 15 minutter spredt utover på et bakepapir, mens du gjør klar til kjevling. Ikke la dem bli for varme, for da blir deigen vanskelig å jobbe med.
  • Ha vann, buljong og hvitløk i kjelen med løk, og la det koke inn.
  • Tilsett sopp, linser og tamari, og la det surre på ganske høy varme i cirka 10 minutter til det meste av fuktigheten er borte. Rør underveis.
  • Tilsett krydder, tyttebærsyltetøy og spinat. Jeg liker sødmen fra syltetøyet, men du kan også droppe det om du vil. Rør godt, og slå av platen når alt er mørt og det har kokt forholdsvis tørt. Smak til soppfarsen med salt og pepper. Husk at den blir mildere når du pakker den inn i butterdeig, så den må smake litt.
  • Legg platene oppå hverandre slik at de overlapper, og kjevle ut til et rektangel på cirka 40 x 30 cm. Tenk at soppfyllet skal få god plass til å pakkes inn. Dryss gjerne litt mel på underlaget, slik at deigen ikke sitter fast. Legg rektangelet på et bakepapir før du fyller det – dette er viktig, for ellers kan det bli vanskelig å flytte.
  • Skjær potetene i riktig tynne skiver, behold gjerne skallet.
  • Legg to rader med potetskiver ved siden av hverandre i midten av deigen, men la det være 3 cm uten fyll i toppen og bunnen. Hvis du ikke vil ha poteter i soppsteken, legger du soppfyllet rett på deigen. Da bør blandingen avkjøles litt først.
  • Fordel soppfarsen på potetene, og avslutt med enda et lag poteter. Potetene gir litt stabilitet til formen på steken.
  • Flett eller brett butterdeigen slik du vil, se gjerne forslaget på nøttesteken for steg for steg. Bruk eventuelt litt av butterdeigen du skjærer av til å lage pynt.
  • Pensle soppsteken med plantemelk eller olje, legg den over på en stekeplate og stek den nederst i ovnen i cirka 45 minutter, til butterdeigen er gyllenbrun og sprø på utsiden. Sjekk når det er 10 minutter igjen, og flytt eventuelt stekeplaten opp i ovnen for å oppnå ønsket sprøhet.
  • La soppsteken hvile i minst 10 minutter før servering, da holder den bedre på fasongen. Skjær den i fine skiver med en skarp kniv, og server den med ønsket tilbehør.

Merknader

Lag på forhånd: Du kan gjerne lage soppfarsen en dag eller to i forveien. Dersom den har ligget lenge i kjøleskapet, kan det være lurt å la den ligge en stund i romtemperatur før innbaking. Hell også eventuelt av overflødig væske før steking.
Oppvarming av spinat: Noen er redde for å varme opp igjen spinat. Det er visst en seiglivet myte, og nå har selv EUs
matorgan fjernet advarselen mot å varme opp spinat for andre gang fra sine anbefalinger. Det holder for meg.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • 5 stjerner
    God og lett å få til:) Lagde den brune sausen og brokkolisalaten til – nam!

  • 5 stjerner
    Dødsdigg! Måtte freestyle litt da vi plutselig ble flere til middag – litt ekstra ferdigstekt sopp fra frysern og 1 boks røde linser i tillegg gjorde susen. Veldig god med rødvinssaus og kvedegele 🙂

  • Hei! Kan denne stekes feks lille julaften og varmes opp igjen julaften?

    • Jenny fra vegetarentusiast.no

      Hei, Det vil jeg tro den kan, men det kan være den ikke blir like sprø ytterst i butterdeigen 🙂

  • viktoriyå_shulika24 qa24

    5 stjerner

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    One pot restefest

    (4)

    Gazpacho

    (3)

    Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

    (17)

    Drømmesalat

    Om 500 dager er jeg i mål. Da vet jeg ikke om jeg fortsetter å stå i front for en grønnere matpolitikk.

    I 2019, da jeg sa opp jobben min som analytiker i Google, satt jeg meg ETT mål. Jeg skulle bidra til å redusere kjøttforbruket i Norge med 30% innen 2025. Altså *kun* tilbake til slik vi spiste 30 år før, i 1989.

    Da visste ikke jeg at verden fikk en global pandemi, to kriger og Senterpartiet i regjering som skulle spenne bein på denne viktige diskusjonen.

    Alle, ALLE, rapporter sier det samme: Reduksjon av nordmenns kjøtt- og meieriforbruk er det viktigste tiltaket befolkningen kan gjøre for å redusere personlig klimagassutslipp, og det er helt i tråd med de helsemessige kostrådene. Likevel er det nesten NULL snakk om hvordan politikerne skal bidra til grønnere butikker med lavere priser og høyere konsum.
    Hvorfor? Det er for risikabelt å snakke om sier de. Man får så sterke motstemmer.

    Men uten modige politikere så trenger vi ikke politikere.

    Men hva skjer om 500 dager?
    Jo da får vi et nytt stortingsvalg.

    Frem til det skal jeg kjempe for å få så grønn matpolitikk som mulig hos *så mange som mulig*.

    Så hva skal jeg gjøre etter den dagen?
    Det vet jeg ikke enda. Men jeg har lovt meg selv å ta en god pause og tenke nøye igjennom om jeg vil gjøre noe annet etter det. For da har jeg fightet for denne saken i 6,5 år uten en krone i offentlig støtte, så det er kanskje på tide at noen andre skaper videre ringer i vann.

    Men nå er det bare å brette opp armene, 500 dager går fort! Er du med på å stemme grønnere, få frem mer matpolitikk i neste valg? Kom igjen a, jeg trenger all støtte jeg kan få.

    Foto av DGTL, Vican.
    ...

    4644 233

    reklame: Kjenner du også en soppskeptiker? 🍄🤨 Prøv denne digge og enkle metoden for å få soppen til å smake knallgodt! 🤩 (Husk å lagre!)⁠ 🔖

    👉 @meny_matglede har alltid mengder med sopp, og østerssopp er en av mine store favoritter! Prøv denne oppskriften til middag, til piknikurven eller i matpakken🥰⁠

    Jeg har frelst mange skeptikere med denne metoden på østerssopp, den funker nemlig supergodt til alt fra pizza til kebab eller som salat- og suppetopping!⁠ 😋

    💥 For å lage Bahn mi med østerssopp trenger du (til to): ⁠

    300 g østerssopp⁠
    2 ss tamari eller soyasaus⁠
    1 ss sesamolje⁠
    0,5 ts liquid smoke eller røkt paprika (kan sløyfes)⁠
    pepper⁠

    🥕Til syltet gulrot (valgfritt):⁠
    0,5 dl vann⁠
    0,5 dl riseddik⁠
    1 ss sukker⁠
    0,5 ts salt⁠
    1 stk gulrot⁠

    🥖Baguetter og tilbehør:⁠
    2 stk lyse baguetter⁠
    0,5 stk agurk⁠
    0,5 stk mango⁠
    salatblader⁠
    2 ss chilimajones⁠
    0,5 ts sesamfrø⁠
    0,5 stk chili⁠

    1. Syltet gulrot: Ha kokt vann, eddik, sukker og salt i en skål, og rør sammen til sukkeret har løst seg opp. Del gulroten i tynne skiver og legg i laken. Rør om, og la stå til servering. Tips: Bruk en grønnsaksskreller eller en mandolin for å skjære så tynne skiver som mulig.⁠

    2. Østerssopp: Riv østerssoppen i biter med hendene og ha i en tørr panne. Stek soppen på høy varme i ca. 5 minutter, til den har fått litt farge og sluppet mesteparten av væsken.⁠

    3. Ha i soyasaus, sesamolje og eventuelt liquid smoke eller røkt paprika. Krydre med litt pepper og sett til side.⁠

    4. Del baguettene i to fra toppen, men ikke skjær helt gjennom.⁠

    5. Smør et lag med chilimajones på innsiden av baguettene og ha på resten av ingrediensene lagvis.⁠

    Håper du lager denne🙌🙌

    #menymatglede #enskikkeligdiggkokebok3 #bahnmi #østerssopp #sopp #middagstips #femomdagen
    ...

    255 7