fbpx

Superpris på Norges mest solgte grønne kokebøker her

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren.Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”.9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post).13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:Entusiast ASRisengbakken 83413 Lier, NorgeOrganisasjonsnummer: 925986630Epost: [email protected]. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID.5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å:Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene.Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører.13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. .Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene,Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider.16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Hanne-Lenes gullpinner – “fiskepinner” av tofu!

Til oppskriften

Oppskriften på Gullpinner finner du også i En skikkelig digg kokebok 3 . Dersom du liker oppskriften håper jeg at du vil sjekke ut resten av boken her. Da får du 76 andre fantastiske plantebaserte retter på kjøpet.

Stort sett alle barnefamilier spiser fiskepinner i ny og ne, fordi det er enkelt, akseptert av barna og (noen mener) at det er ganske godt også. Men kan vi gjøre noe lignende med en plantebasert råvare?

Javisst kan vi det, og jeg har mange barn som bevis:)
Mine gullpinner har nemlig fått navnet sitt da jeg serverte disse til mine sønner og en kompis de hadde med hjem fra skolen en dag (6 år gamle) og vår gjest var den som bestemte navnet. Jeg forklarte han at dette ikke var fiskepinner, men laget av tofu. Likevel svarte han “fiskepinner” da foreldrene lurte på hva han hadde spist til middag, og sa det var veldig godt. Så, mer godkjenning enn det trenger i alle fall ikke jeg.

Slik lager du gullpinner:

Man deler tofuen i passe store biter, tørker de litt med et kjøkkenpapir så de har plass til å suge til seg marinaden. Så visper du sammen en enkel marinade, legger bitene i den, og gjør klart tilbehøret du liker til fiskepinner, eller gullpinner da. Deretter dypper man tofubitene først i litt mel, deretter en melkeblanding og så pankostrø eller brødsmuler, og steker gylden i pannen. Så er det bare å nyte med tilbehøret du liker best.

Hanne-Lenes Gullpinner

Min versjon av «fiske»pinner fikk navnet sitt da mine barn hadde besøk etter skolen, og vår gjest på 6 år kom med navneforslaget: «Gullpinner!» Jeg synes det er et veldig beskrivende navn, og selv om disse tar litt mer tid å lage enn å varme opp frosne fiskepinner, så er de verdt jobben. Fisken er helt enig.
4.57 from 23 votes
Skrive ut Rate
Total tid: 45 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Du trenger:

  • 500 g fast tofu ikke silken. Fast tofu står kjølig

Marinade

  • 0.5 dl tamari el soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes

Tørt

  • 1,5 dl lyst mel gjerne glutenfritt

Vått

  • 1,5 dl plantemelk gjerne soyamelk
  • 1 ½ ts eplesidereddik eller vanlig eddik

Smuler

  • 1,5 dl panko el brødsmuler
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts flaksalt
  • stekeolje

Ertepuré

  • 250-300 g erter
  • ½ ss grønnsaksbuljongpulver eller ½ terning
  • 2 ss smør gjerne plantebasert
  • salt og pepper

Tilbehørsforslag

  • revne gulrøtter
  • kokte poteter eller stekte potetbåter
  • remoulade el rømme gjerne plantebasert
  • store kapers

Fremgangsmåte

  • Del tofuene i passe “fiskepinnebiter” på ca 2*8 cm, trykk de litt tørrere med et kjøkkenpapir
  • Rør sammen marinaden i en beholder med plass til all tofu og med tett lokk. Ha deretter tofubitene i marinaden og vend opp ned på beholderen noen ganger.
  • Forbered deretter alt tilbehøret du ønsker før du går videre.
  • Ertepuréen lager du ved å dekke ertene med vann, tilsette buljongen og koke opp. Når de har kokt i et par minutter kan du ta ut 0.5 dl av kokevannet og helle av resten. Ha smør i kjelen med ertene, og stavmiks til det har så grov eller fin konsistens du vil. Spe på med kokevann om du ønsker en litt mer flytende konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Finn frem tre skåler som får plass til å dyppe tofubiter.
    Ha melet i den første skålen, rør sammen melk og eddik i den andre og alt under punktet “smuler” i en tredje. Melken kan koagulere, altså klumpe seg etter å ha stått litt, det er meningen, da blir den tykkere.
  • Når alt tilbehør er klart, tar du først en tofubit og dypper i mel så den er godt dekket, men rist likevel av litt så det ikke blir melklumper. Dypp deretter i melkeblandingen, og så i smulene.
  • Stek gullpinnene gylne med litt olje på medium varme i en stekepanne. Husk å ha godt med olje, så du får de ordentlig sprø.
  • Server med ønsket tilbehør.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • 3 stjerner
    Litt usikker på om jeg liker tofu…

  • 2 stjerner
    Brukte riktig tofu, tørket den godt, marinerte ekstra lenge men ingen smak i tofuen. Måtte ha veldig mye olje (gikk fort 1/4 flaske) for å få de litt sprø. Dessverre ingen hit her. Overskuddsmarinaden var god

    • Jenny fra vegetarentusiast.no

      Så leit å høre at det ikke falt helt i smak, det er forskjell på pankostrø, det kan være noe av årsaken. Vi har brukt en glutenfri en, da blir det sprøtt og veldig godt 🙂

  • 4 stjerner
    Knallgode fuskepinner 😄 Ikke så mye smak som minner om fisk, men om man vil kunne man nok lagt til nori f.eks. Mulig jeg kuttet tofuen litt smått, iallfall fikk jeg for lite panko og måtte blande mer midt i. En annen ting er at krydderet ble liggende igjen på bunnen, så neste gang tror jeg jeg blander det i melkeblandingen i stedet

  • 5 stjerner
    Amazing😍

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    One pot restefest

    (4)

    Gazpacho

    (4)

    Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

    (18)

    Drømmesalat

    Så mye protein sier kostrådene* at du trenger.

    Det ble et voldsomt kommentarfelt i går da jeg la ut dette i grafversjon i går, og jeg ble beskyldt for å gjengi myndighetene feil, være en "selvutnevnt ernæringsekspert" "trikse med tallene" "fremheve planter for enhver pris" og ikke minst: At jeg villeder dere som følgere.

    Så la meg vise dere dette klippet om emnet fra podden min denne uken. Da er ernæringsforsker Jacob Juel Christensen på besøk, han har hatt en sentral rolle i å tolke forskningen og gi råd på næringsstoffer til befolkningen via nordiske kostråd. Når han sier "vi", så mener han helsemyndighetene. Han har også doktorgrad i fettstoffer, så mettet, umettet, kolesterol osv har han god kontroll på:)

    Så når jeg sier at myndighetene anbefaler rundt 0.8g per kg kroppsvekt for de fleste, så gjør de det. Jeg har ingen interesse av å villede noen, og tjener ingen penger på å selge dere kurs eller varer på lukkede fora.

    Men siden det er mange proteinavhengige som hadde mye følelser i går, la meg gjenta:
    1. Ja, de som trener mye, spesielt styrke trenger mer. Jeg har Olympiatoppens oversikt i forrige post.

    2. Spiser man i kalorioverskudd legger man på seg, også av protein. Det gjelder selvsagt andre makroer også.

    3. Det er protein i planter også, vi spiser omtrent 44% av planteprotein i Norge vs 60% av verdens inntak.

    4. Skal man ned i vekt kan det være lurt å fokusere mer på rene proteinkilder i kosten, for man kan oppleve mer metthet. Men! Sørg for å spise anbefalt 5-800g frukt og grønt også, det metter mye og har lite kalorier.

    5. Selv spiser jeg et sted mellom 50-100g hver dag, det er mer enn bra nok (antagelig for høyt) for å bygge muskler med min styrke 3*uken. Jeg drikker også vin for ofte, det gir ikke muskelvekst😅

    6. 0.8g er satt fordi det gir 97% av befolkningen nok protein ifht behov, og har masse slingringsmonn. Det er ikke et "under dette får du mangelsykdommer"-råd, det kan du lese mer om under Hdir sin definisjon på nett.

    7. Protein er viktig, men ikke slik at "jo mer du spiser jo sunnere er du". Alt med måte.

    8. Fiber, se første kommentar.

    *De nordiske sier dette, de norske foreslår det samme men vedtas først i august.
    ...

    370 18

    reklame: Det luktet i alle fall veldig godt!⁠

    De som følger meg vet at jeg ELSKER "godteri"dadler, og @sunkost hadde fått med seg dette og lurte på om jeg kunne teste deres nye True Dates ! Et nytt danskprodusert produkt som nå er å finne hos Sunkost. 😋

    True Dates kommer i fire smaker: ⁠
    🙌Sour cola (min favoritt)⁠
    🫶Creamy Peanut Butter⁠
    🤩Sweet Peach⁠
    🎂Cookie Dough⁠

    og ingredienslisten er superkort: ⁠
    Dadler* (93%), chicory root fiber, vegetable fat (coconut, shea), natural flavouring, acid (malic)
    *fra Iran, pakker i Danmark

    For meg er dette bedre enn smågodt, og næringsprofilen er hundre ganger bedre! Hele 10 g fiber per pose, og jeg blir "mett" av en pose, i motsetning til smågodt hvor jeg blir kvalm men likevel bare spiser mer😆⁠

    Disse bør virkelig prøves! Sjekk lagerstatus hos din lokale Sunkost på sunkost.no/merker/true_dates eller kjøp direkte i nettbutikken👆
    35 kr for 100 g, det er de 100% verdt😍

    #åvilo
    ...

    1033 55

    🥩🥓Den store kjøttpraten! Er rent rødt kjøtt like skadelig som bearbeidet rødt kjøtt? Hva med carnivore, er det helsefarlig eller helsefremmende? Og hvordan vet man egentlig at en studie er "god nok" til å lytte til?⁠

    🔊 Alt dette med mer får du i ukens episode av podkasten min: INNEN 2030 som nå er gratis på alle plattformer:) ⁠

    Jeg har med meg en av forskerne som har deltatt i arbeidet med nye nordiske kostråd; Jacob Juel Christensen. Han er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, har en doktorgrad i fettstoffer (tenk kolesterol) og har forsket mye på hvordan maten vi spiser som barn påvirker helsen som voksen. ⁠

    🙌 En skikkelig spennende prat for alle som mener noe om rødt kjøtt, potetens helseeffekt eller hvorfor hvitt kjøtt egentlig ikke er verken "fugl eller fisk" i ernæringsanbefalingene. ⁠

    Kommenter INNEN 2030 så sender jeg deg link til podden👇☺️ eller søk opp INNEN 2030 i din podspiller.

    @jacce86

    Ps: en bug gjør at hos noen vises det en episode som bare er ett minutt, men når man hører på den kommer hele:)
    ...

    275 53