En skikkelig digg kokebok 2 nominert til ÅRETS KOKEBOK 2020!
For en forrykende start En skikkelig digg kokebok 2 har hatt! Rett inn i toppen av bestselgerlisten (nr 1 hos Ark uavhengig av sjanger, nummer 3 i landet totalt første uke), og nå også nominert til ÅRETS KOKEBOK! Det er en drøm som virkelig går i oppfyllelse.
Årets kokebok arrangeres av Norli og Aperitif, og her er et utdrag av pressemeldingen.
Pressemelding:
En av disse er årets beste norske kokebok
Kokebøker får vi åpenbart ikke nok av, og i kåringen av «Beste norske kokebok 2020» ble så mange som 19 av årets utgivelser vurdert. Juryen har plukket ut disse fem kokebøkene til i aller størst grad å tilfredsstille et bredt sett av kriterier, blant andre foto og trykk, språklige kvaliteter, kreativitet og originalitet, og design.
Den 13. kåringen av Beste norske kokebok er den en god miks av veletablerte og yngre kokkestjerner som garanterer for solid håndverk samt en outsider som byr på fargerik matglede i seriøs innpakning.
Outsideren – siden det står en ufaglært kokk bak – stiller med en fargeklatt av en kokebok som sprudler av matglede og det uten bruk av annet enn det som finnes i grønnsakskuffen. (Dette er da omtale av meg og min bok, ganske stolt av å være outsider faktisk)
Kåringen som er et samarbeid mellom Apéritif og Norli finner sted for 13. gang.
Vinneren kåres den 26. november.
OPPDATERT 28.11.20: Det ble Hellstrøms hemmeligheter som gikk av med seieren denne gang:)
Årets kokebokjury består av:
• Per A. Borglund, ansvarlig redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling, • Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif • Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel • Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene • Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent • Tilde Sofie Garmager, grafisk designer
Kontaktpersoner:
• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Tel: 920 27 785 / [email protected] • Lise Olsen, kategorisjef for faktabøker, Norli Bokhandel Tel: 480 29 636 / [email protected]
Her er de fem finalistene i kåringen av «Beste norske kokebok 2020», med juryens begrunnelser:
En skikkelig digg kokebok 2
Hanne-Lene Dahlgren, Entusiast forlag
Folkelig! Fargerik! Gjør deg glad! Dette er uten tvil det visuelle festfyrverkeriet i kokebokhøsten. Forfatteren beviser ettertrykkelig at også vegetarretter kan fremstilles på en fristende og engasjerende måte. Du trenger slett ikke kjøtt for å ha det digg.
Asiatisk. En kokebok
Jan Robin Ektvedt, Forlaget Press
Nordmenn elsker asiatisk mat, men tør vi å lage den hjemme? Denne kokeboken senker terskelen for å beherske tilberedningen av retter som stekt ris med pekingsaus og kyllingdumpling Siu Mai i eget kjøkken. Flotte bilder, og pluss for gode råd om hva vi må handle inn for å kunne gjenskape restaurantenes magiske smaker.
Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen
Eirik Nilssen, Senja Matstudio
Nostalgi og folkelighet går hånd i hånd i denne hyllesten til hverdagsmaten fra en sentral del av Norges matfat. Her kommer tradisjonsrettene som perler på en snor, som sild og hvalkjøtt, men også flesk, erter og lapskaus. Det er umulig å se på de enkle og fine bildene uten å bli skrubbsulten.
Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet
Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan, Kagge forlag
En nyforelsket Hellstrøm snobber ned, og serverer enkel og svært velsmakende, men også kreative retter som alle kan greie å lage hjemme hos seg selv. Den velkjente kokken formidler sin brede kunnskap på pedagogisk vis, slik at vi føler at det er noe nytt å lære på hver eneste side.
Julehøgtid. Den beste maten og dei gode tradisjonane
Arne Brimi og Arne Hjeltnes, Kagge Forlag
Det oser av god gammeldags julestemning når turkameratene Arne og Arne inviterer til julefest, i bunad, kokkeuniform, nynorsk språkdrakt og gnistrende bilder. Her er tradisjon kombinert med det moderne. Ribbe, pinnekjøtt og krumkaker møter tartar av rein og sjøkreps med hjemmelaget majones.
Likte du denne oppskriften?
Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)