fbpx

Bruk koden JUL og få 50% på alle bestselgerne!

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. 2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren. Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen. 3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære. Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes. 4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren. Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen. 8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”. 9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren. Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post). 13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle 14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no. Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor: Entusiast AS Risengbakken 8 3413 Lier, Norge Organisasjonsnummer: 925986630 Epost: [email protected] 2. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse. Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring. Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven. 3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger. 4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger: Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID. 5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger 6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret. 7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål: Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å: Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende: Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen. Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene. Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen. 10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg. 11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som: Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål. 12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører. 13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. . Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det 14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt. 15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider. 16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet. Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Røkelars – røkelaks av gulrot

Til oppskriften

Røkelars finner du også i høytidskapittelet i En skikkelig digg kokebok 2. Denne er skummelt lik røkelaks og jeg håper den får en plass på bordet til julefrokosten din i år!

Røkelars laget av gulrot!

Røkelars: Navngitt etter Lars Giæver som er mannen bak Veggispreik på Facebook. Lars har lenge prøvd å overbevise meg om at dette er godt, men som en som elsker fisk (men ikke spiser det) så trodde jeg liksom ikke på han.

Men altså: HALLO!?! Dette er jo helt skummelt! Saltbakte gulrøtter som deles i skiver og ligger i en marinade smaker altså som røkelaks! Helt på ordentlig!

Så takk Lars for at du ville overtale meg til å lage dette så jeg kunne dele det med flere, jeg synes navnet Røkelars derfor er veldig passende:)

Det eneste som er litt irriterende med denne metoden er at det kan være litt vrient å skjære fine skiver, men det er heller ikke så nøye. Jeg forsøkte forenkle oppskriften ved å skrelle før baking, men da ble det for salt, så ikke prøv det.

Røkelars – røkelaks av gulrot

4.91 from 11 votes
Skrive ut Rate
FORBEREDELSESTID: 20 minutter
KOKETID: 1 time 30 minutter
Hviletid: 2 dager
Total tid: 2 dager 1 time 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 4 store gulrøtter
  • grovt havsalt (kjøpes i store poser på alle dagligvarehandler)

Marinade

  • 1 ss rapsolje
  • 2 ts liquid smoke finnes på Meny her jeg bor (kan ikke sløyfes)
  • 1 ts hvitvinseddik
  • valgfritt: Et noriark (det sorte man bruker i sushi)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader over og undervarme.
  • Dekk en ildfast form med grovt havsalt i bunnen, legg gulrøttene på (uskrelte) og dekk godt med salt så du ikke lengre ser gulrøttene.
  • Stek i 1-1,5 time avhengig av hvor store gulrøtter du har fått tak i. La de avkjøle seg litt.
  • Bland sammen marinaden i en beholder som får plass til gulrøttene etter steking, og som har lokk. Har du noriark, legg dette så i bunnen av beholderen.
  • Så kommer tålmodighetsprøven:
    Nå skal gulrøttene skrelles og deles. Det kan være litt vanskelig fordi de nå er myke, men det går med litt tålmodighet.
    Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel som skjærer tynt for å ta av skallet, og deretter dele gulrøttene i mindre biter. Det blir noen små biter og noen store akkurat som når de fleste skjærer røkelaks, men det gjør ingen ting. Prøv å få ganske tynne skiver, da vil konsistensen bli best.
  • Legg så gulrøttene i marinaden og la marinere i 1-3 døgn i kjøleskapet. (Røkelars selv anbefaler 3 dager;))
  • Server på ristet brød mer kremost under, i lefserull eller finn en annen deilig måte å nyte disse på.

Merknader

Tips: Du kan gjerne gjøre marinaden enda mer spennende, ved å f.eks ta litt kapers, soyasaus eller lignende i marinaden. Prøv deg frem:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

4.91 from 11 votes (3 ratings without comment)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • 4 stjerner
    Spennende oppskrift! Bare å teste ut. Hvis man savner smaken av røkelaks så funker dette her absolutt. Jeg syntes det ble en smule for salt (men kan være fordi jeg var litt rask og delte opp noen av gulrøttene før de skulle saltbakes (og før jeg leste oppskriften fullt ut)).

  • Henriette Sjønnegård

    5 stjerner
    Smaken av jul, nå en tradisjon i førjulstida 🙂

  • 5 stjerner
    Veldig god især på ferske rundstykker med smør, vegansk ost og veggerøre! Jeg synes dog samtidig at det smaker litt for søtt. (Bør kanskje prøves med mer tamme gulrøtter?)

    • Jenny fra vegetarentusiast.no

      Så hyggelig at du har prøvd røkelars og likte det:) Vil tro at smaken kan variere litt ut ifra hvor søt gulroten er ja, så prøv det gjerne frem med gulrøtter med mindre smak/som er mindre søte.

  • 5 stjerner
    Fantastisk godt, smaker skummelt likt!!

  • 5 stjerner
    Very tasty=))

  • Kan man bruke saltet som vanlig etterpå, eller må man kaste et halvt kilo med salt for å lage det? Heier på lite matsvinn 😉

  • Har mine til marinering nå og skal servere i morgen, veldig spent! Om jeg skal oppbevare resten i kjøleskap skal jeg løfte de over i en ny boks for å ikke fortsette å marinere etter de 3 dagene?

  • Hei! Dette må jeg prøve å lage! Jeg lurer på om du tror det er mulig å fryse ned røkelars til senere?

  • 5 stjerner
    En meeeget god erstatter for laks! Ekstremt positivt overrasket og gleder meg til å servere dette for kjøtt-etere også

  • Hei! Takk for fin oppskrift. Jeg lurer på om dere har prøvd å varmrøyke gulrøttene?

  • Påskemeny - Vegetarisk matglede hele påsken | Hannelene.no

    […] mandelsmør, røkelars og […]

  • Jeg har en porsjon til marinering i kjøleskapet, og stusser også på mengden marinade. Pleier du å vende på gulrøttene underveis? Får hele porsjonen lik smak når bare den nederste delen er i kontakt med marinaden?

  • Hei, jeg synes dette var gøy å prøve, men bommet nok litt. Jeg synes det virker som veldig lite marinade, så laget en del mer, og da ble det for mye røyksmak. Forstår ikke helt hvordan et par spiseskjeer i bunnen av beholderen skal kunne trekke inn i såpass mye gulrot, det blir ganske mye gulrotskiver 🙂 Er jeg helt på villspor? Og vil et Noriark hjelpe meg?

    • Skjønner det, det blir for voldsomt:) du må stole på mengdene, det blir perfekt:)
      Nori ark er ikke veldig smaksgivende, så ta det bare om du har det liggende fra sushilaging:)

  • Spennende! Hvordan er holdbarheten på disse utover de tre foreskrevne dagene i kjøleskapet?

    • Det har aldri rukket mer enn tre dager til i vårt kjøleskap, så tør ikke svare på det:) men lukt og smak og bruk rent bestikk så er jeg sikker på at det holder minst en uke etter innlegging.

  • 5 stjerner

    5 stars
    Takk! Dette må være årets høydepunkt. Tenk å få en matrett oppkalt etter seg!
    Denne har jeg servert til mange, og flere har sagt de synes det smaker helt som røkelaks, bare uten den kjipe bismaken (på flere plan). Kan ikke anbefale denne retten nok, og anbefaler 3 dager i kjøleskap.

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (6)

    Årets Julesalat 2024 med shaved rosenkål

    (4)

    Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

    (4)

    Kikertsalat

    (1)

    Supergrøt med stekt banan

    Reklame: 💪🎄Proteinrik, saftig og digg juletallerken anyone? Lagre! @helios.no og jeg har delt juleoppskrifter med tofu i flere år, og min tofuribbe slår alltid an hjemme hos dere! ⁠

    Nå har jeg gjort en vri på oppskriften og utviklet en juletofu som mine barn virkelig elsket og ønsker at vi spiser på selveste julaften🤗⁠

    Håper du prøver denne🦹🏼 ⁠
    Husk å lagre!⁠

    Til 4 porsjoner trenger du👇️⁠

    2 pakker Helios tofu, ca 500 g⁠
    2-3 ss maisstivelse, valgfritt⁠
    Stekeolje⁠

    👉️ Marinade:⁠
    6 ss tamari el. soyasaus⁠
    ½ ts malt nellikkrydder, valgfritt⁠
    2 ts røkt paprika (eller 1 ts liquid smoke)⁠

    👉️ Glaze:⁠
    2 ss brunt sukker⁠
    2 ss smør⁠
    1 ss dijonsennep⁠
    2 ss tamari el. soyasaus⁠
    4 hvitløksfedd revet el. finhakket⁠
    1 ts chilikrydder⁠
    1/4 ts kanel⁠

    🌟 Ta tofuen ut av pakken og hell av vannet.⁠
    🌟 Del i terningsbiter og ha i en skål i mikroen i 2 minutter på høy temperatur. (Du kan også presse ut vannet for hånd med kjøkkenpapir, men du får ut mer ved mikrometoden)⁠
    🌟 Miks sammen marinaden i en beholder med lokk og plass til tofuen⁠
    🌟 Vend tofuen med marinade og la helst stå i minst 30 minutter, men opp til et par dager i kjøleskap går også bra:)
    👌 Strø evt over litt maisenna for å skape litt coating (hva er et godt norsk ord her?) og stek i nøytral olje.⁠
    🌟 Bland enten glazen midt i stekepannen og rør godt eller varm i en annen kjele og vend alt sammen til slutt.⁠
    🥰 Server med en gang og gjerne til julesalaten min bpå vegetarentusiast.no/julesalat

    Lagre🥰 og så det ikke digg ut:)
    ...

    706 32

    Reklameoppskrift: 🙋🏼‍♀️Noen ganger vil man bare spise innsiden av kanelbollen, ikke sant?⁠🤭

    @sunkost spurte om jeg hadde noen gode ideer til julesnacks med usaltede økologiske nøtter i fokus og jeg trodde aldri de skulle spørre! ⁠🙏🙏🙏

    😋 Denne oppskriften har jeg hatt i tankene i flere år etter at jeg smakte en variant hos en svensk venninne, og nå har jeg finjustert den etter mine egne smaksløker, og jeg må bare si:
    🥳 NAM! Dette er skikkelig god snacks med sunne og fiberrike ingredienser som metter.⁠

    📝 Oppskriften er pinnet i første kommentar, men først: hvorfor er nøtter bra for oss? ⁠

    🥜 Nøtter inneholder mange næringsstoffer og sunne umettede fettsyrer som vi ikke får fra så mange andre kilder. Mange tenker at nøtter er kaloririkt, og det stemmer, men det er riktige typer kalorier som kroppen faktisk nyttegjør.
    🌰Men man skal ikke spise ubegrenset av det, derfor anbefaler myndighetene en liten håndfull hver dag.⁠

    💪🫀For at det er helsemessig fordelaktig hjelper det at nøttene er helt ubehandlede og usaltede, så man heller kan styre innholdet i resten av oppskriften selv.⁠

    💯 Og nettopp derfor synes jeg du skal lage disse digge kanelrullene med Sunkost sine økologiske næringsrike og digge nøtter😃 Gutta mine har spist opp hele rullen på tre dager nå, så dette funket perfekt som turmat på skoletur også😅

    Vil du også lage dette? Sjekk oppskrift i pinnet kommentar under💯
    ...

    867 27