Pimp Pølsa – med NATURLI’ Green Dogs
reklame: Denne pølse-inspirasjonen er utviklet i samarbeid med NATURLI’.
Pølsesesongen er over oss og ingenting er enklere å ha med på bål, eller slenge raskt på grillen. Men må man den kulinariske opplevelsen av pølser kun bestå av ketchup og sennep? Absolutt ikke! Se under for fem kule toppinger til neste pølsefest.
De nye Green Dogs-pølsene fra NATURLI’ er så like helt vanlige grillpølser at det nesten er litt skummelt, og klimaavtrykket er hele 3 ganger lavere enn kjøttpølser! Det er jo verdt en feiring i seg selv:) Sjekk her for å finne ut hvor de selges akkurat nå.
Så hva kan du toppe med? Her er det bare fantasien som setter grenser, men se fem av mine forslag under:)
Den meksikanske
Min meksikanske pølse har jeg toppet med en deilig spicy guacamole. Den er skikkelig god på smak og gir også et (valgfritt) lite kick. Ingen taco uten syltet rødløk, så min tacopølse måtte også ha med det.
Den hawaiianske
Denne herligheten er toppet med en mango, ananas, chilli og lime salsa og en frisk barbecue-saus. Disse smakene passer skikkelig godt sammen, det friske og sterke fra salsaen med det søte og røkte fra barbecue-sausen – helt herlig!
Den tyske
Her har jeg karamellisert løk i en stekepanne så den får en herlig konsistens og en fin gyllen farge. Deretter toppet jeg pølsen med en god barbecue-saus, for en røkt finish.
Den amerikanske
Chilli-cheese dog er en klassiker over there. Toppet med en rask tomat og bønne chilli (også kalt gryte på norsk) med masse deilig krydder. Denne har jeg toppet med en herlig vegansk ostesaus.
Den skandinaviske
Jeg vet ikke om dette er vanlig i andre land, men i Norge og Sverige er det i alle fall vanlig med potetsalat og pølse. Denne potetsalaten er syrnet med herlig kapers og ikke minst den deilige Joe Kurt’ naturell fra NATURLI’. Skikkelig sommerfølelse, og veldig anvendelig.
Så her har du mine toppingforslag! Håper det fristet til en litt mer spennende pølsefest neste gang:)
Pimp Pølsa med NATURLI’ green dogs
Ingredienser
- 4 NATURLI' green dogs
- 4 pølsebrød eller lomper
Den meksikanske
- 2 avokado
- 3-4 skiver syltet jalapeno (valgfritt)
- 1/2 lime kun saften
- 1/2 ts salt
- 1 håndfull koriander hakket
- 1 håndfull mais (valgfritt)
- syltet rødløk
Den hawaiianske
- 1/2 mango i små terninger
- 1/4 ananas i små terninger
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 lime saften av
- 1 ss olivenolje
- 1/2 jalapeno eller grønn chilli finhakket uten frø
- salt og pepper
- 1/2 dl barbecue-saus
- 1 ss ananasjuice (skvis ut av fersk ananas eller bruk en annen juice)
- 1/4 lime kun saften
- 1 klype cayennepepper
- salt og pepper
Den tyske
- 1 ss stekeolje
- 2 gul løk i skiver
- 1 ts lønnesirup eller sukker
- barbecue-saus
Den amerikanske
- 1 ss stekeolje
- 1/4 gul løk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 liten boks sorte bønner ca 175 gram
- 2 ss tomatpure
- 1/2 dl vann
- 1-2 ts kyllingkrydder (ingen kylling i kyllingkrydder;))
- 1 skvis sitron
- chilikrydder etter smak
- 140 g cashewnøtter
- 2.5 dl plantebasert melk
- 30 g næringsgjær (valgfritt, men gir den ostete smaken)
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts chilipulver
- 1/4 ts paprikapulver
- 1/2 jalapeno eller grønn chili finhakket
- 4-6 ss vann
- 1/2 lime saften av, etter smak
Den skandinaviske
- 400 g potet skrellet i små terninger
- 1 dl yoghurt gjerne NATURLI' Joe'Kurt naturell
- 1 ss aioili gjerne NATURLI' aioli
- 1/2 rød løk finhakket
- 2 ss kapers
- 1 vårløk hakket
- 1 skvis sitron etter smak
- 1 ss dijon senep
- 1/2 ts salt etter smak
- pepper etter smak
Fremgangsmåte
Grilling av NATURLI' pølsene:
- Stek pølsene i panne med litt olje på middels varme i 4-5 minutter til pølsene får en gylden farge. Du kan også steke de på grillen.
Den mexikanske
- Bland sammen alle ingrediensene utenom den syltede rødløken.
- Ha en pølse i et pølsebrød og topp med guacamolen og til slutt den syltede rødløken. Nyt!
Den hawaiianske
- Bland sammen mango, ananas, basilikum, lime, olivenolje, jalapeno og smak til med salt og pepper.
- I en liten skål, bland sammen barbecue-saus, ananasjuice (jeg tok en liten håndfull ananasbiter i en sitronpresse), lime, koriander, cayenne, salt og pepper.
- Ha en pølse i et pølsebrød, topp med salsaen og hell over ananassausen.
Den tyske
- Ha løken i en panne med stekeoljen, stek til løken er blitt myk og blank. Hell over lønnesirup og stek i noen minutter til så løken får en fin og gyllen farge.
- Ha en pølse i et pølsebrød, topp med den karamelliserte løken og hell over barbecue-saus.
Den amerikanske
- Ha stekeolje og løk i en stekepanne og stek i et par minutter til løken blir gyllen. Ha deretter i hvitløken og stek i et minutt under omrøring.
- Ha bønner, tomatpure, vann og krydder i stekepanna og la vannet koke inn. Smak til med sitron og mer krydder.
- Så skal du lage den veganske ostesausen: Kok cashewnøttene i 15 minutter. Hell av vannet og ha alle ingrediensene i en blender. Prøv deg frem med vann, ha i mer hvis sausen ikke blir helt glatt eller er litt for tykk.
- Ha en pølse i et pølsebrød og topp med bønnechili. Hell over ostesaus og nyt!
Den skandinaviske
- Kok potetene uten skall i terninger i ca 10 minutter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitron. Hvis du vil ha en sterkere versjon kan du også ha i litt frisk chilli.
- Ha en pølse i et pølsebrød, topp med potetsalaten og kos deg!
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.
Likte du denne oppskriften?
Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)