fbpx

Salg på Norges mest solgte grønne kokebøker her!

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren.Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”.9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post).13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:Entusiast ASRisengbakken 83413 Lier, NorgeOrganisasjonsnummer: 925986630Epost: [email protected]. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID.5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å:Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene.Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører.13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. .Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene,Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider.16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

En skikkelig digg kokebok 2 nominert til ÅRETS KOKEBOK 2020!

Årets kokebok 2020 – de nominerte

For en forrykende start En skikkelig digg kokebok 2 har hatt! Rett inn i toppen av bestselgerlisten (nr 1 hos Ark uavhengig av sjanger, nummer 3 i landet totalt første uke), og nå også nominert til ÅRETS KOKEBOK! Det er en drøm som virkelig går i oppfyllelse.

Årets kokebok arrangeres av Norli og Aperitif, og her er et utdrag av pressemeldingen.

 Pressemelding:

En av disse er årets beste norske kokebok 

Kokebøker får vi åpenbart ikke nok av, og i kåringen av «Beste norske kokebok 2020» ble så mange som 19 av årets utgivelser vurdert. Juryen har plukket ut disse fem kokebøkene til i aller størst grad å tilfredsstille et bredt sett av kriterier, blant andre foto og trykk, språklige kvaliteter, kreativitet og originalitet, og design. 

Den 13. kåringen av Beste norske kokebok er den en god miks av veletablerte og yngre kokkestjerner som garanterer for solid håndverk samt en outsider som byr på fargerik matglede i seriøs innpakning. 

Outsideren – siden det står en ufaglært kokk bak – stiller med en fargeklatt av en kokebok som sprudler av matglede og det uten bruk av annet enn det som finnes i grønnsakskuffen. (Dette er da omtale av meg og min bok, ganske stolt av å være outsider faktisk)

Kåringen som er et samarbeid mellom Apéritif og Norli finner sted for 13. gang. 

Vinneren kåres den 26. november. 

OPPDATERT 28.11.20: Det ble Hellstrøms hemmeligheter som gikk av med seieren denne gang:)

Årets kokebokjury består av: 

• Per A. Borglund, ansvarlig redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling, • Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif  • Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel • Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene • Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent • Tilde Sofie Garmager, grafisk designer 

Kontaktpersoner

• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Tel: 920 27 785 / [email protected] • Lise Olsen, kategorisjef for faktabøker, Norli Bokhandel Tel: 480 29 636 / [email protected]  

Her er de fem finalistene i kåringen av «Beste norske kokebok 2020», med juryens begrunnelser: 

En skikkelig digg kokebok 2 

Hanne-Lene Dahlgren, Entusiast forlag 

Folkelig! Fargerik! Gjør deg glad! Dette er uten tvil det visuelle festfyrverkeriet i kokebokhøsten. Forfatteren beviser ettertrykkelig at også vegetarretter kan fremstilles på en fristende og engasjerende måte. Du trenger slett ikke kjøtt for å ha det digg. 

Asiatisk. En kokebok 

Jan Robin Ektvedt, Forlaget Press 

Nordmenn elsker asiatisk mat, men tør vi å lage den hjemme? Denne kokeboken senker terskelen for å beherske tilberedningen av retter som stekt ris med pekingsaus og kyllingdumpling Siu Mai i eget kjøkken. Flotte bilder, og pluss for gode råd om hva vi må handle inn for å kunne gjenskape restaurantenes magiske smaker. 

Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen 

Eirik Nilssen, Senja Matstudio 

Nostalgi og folkelighet går hånd i hånd i denne hyllesten til hverdagsmaten fra en sentral del av Norges matfat. Her kommer tradisjonsrettene som perler på en snor, som sild og hvalkjøtt, men også flesk, erter og lapskaus. Det er umulig å se på de enkle og fine bildene uten å bli skrubbsulten. 

Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet 

Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan, Kagge forlag 

En nyforelsket Hellstrøm snobber ned, og serverer enkel og svært velsmakende, men også kreative retter som alle kan greie å lage hjemme hos seg selv. Den velkjente kokken formidler sin brede kunnskap på pedagogisk vis, slik at vi føler at det er noe nytt å lære på hver eneste side. 

Julehøgtid. Den beste maten og dei gode tradisjonane 

Arne Brimi og Arne Hjeltnes, Kagge Forlag 

Det oser av god gammeldags julestemning når turkameratene Arne og Arne inviterer til julefest, i bunad, kokkeuniform, nynorsk språkdrakt og gnistrende bilder. Her er tradisjon kombinert med det moderne. Ribbe, pinnekjøtt og krumkaker møter tartar av rein og sjøkreps med hjemmelaget majones. 

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • Squashbåter - fra En skikkelig digg kokebok 2 | Hannelene.no

    […] Ny kokebok […]

  • Klimautslipp og mat - Alle retter i En skikkelig digg kokebok 2 har et lavt klimaavtrykk | Hannelene.no

    […] Ny kokebok […]

  • Blomkålstaco med mangosalsa - fra En skikkelig digg kokebok 2 | Hannelene.no

    […] Blomkål….taco? Noen ganger så blir man overrasket. Men andre ganger blir man rett og slett regelrett sjokkert. Det skjedde første gang jeg smakte blomkåltaco sommeren 2019. Min venninne hadde funnet en oppskrift hun videreutviklet, og det ble SÅ godt! Jeg forsket meg deretter frem til riktig mengde krydder og mål (Christine, min venninne, er nemlig dronningen av slump) og nå er den en av de absolutt mest populære rettene på hannelene.no og ikke minst er den tilgjengelig i min nye kokebok, nemlig En skikkelig digg kokebok 2. […]

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    One pot restefest

    (4)

    Gazpacho

    (3)

    Blomkålceviche - sommerens fresheste rett

    (16)

    Drømmesalat

    Alltid populære på nettsiden: Digge pannekaker med protein, fiber, fullkorn og kan lages med den melken du har👆

    Quinoavaflene mine ble utviklet for å ha sunnere vafler så vi kunne spise det oftere, og at kidsa ble vant til matvafler, ikke bare sånne som smaker bare sukker. I tillegg har mine barn cøliaki (ikke jeg) så de kan ikke spise gluten.

    Derfor forsket jeg frem havre- og quinoablanding slik at man får inn både protein (i quinoa) og sunn havre, og helt glutenfritt.

    Disse kan du jazze opp som du vil:
    Tilsett gulrøtter eller andre rotgrønnsaker.
    Et par egg i hvis du spiser det
    Proteinpulver om du vil ha inn enda mer prots.

    Vi lager de *minst* en gang i uken og elsker å servere de med masse frukt og bær, gjerne hjemmelaget mandelsmør og mitt chiasyltetøy🤩

    Her er røra:

    2,5 dl ukokt quinoa (tilsvarer ca 200 g ferdig mel) (kan skylles og deretter tørkes om du vil, men jeg gjør ikke det)
    5 dl havregryn (tilsvarer ca 210 g ferdig mel) glutenfrie ved behov
    7,5 dl melk (ca, prøvestek, det kommer an på tykkelsen du velger, jeg bruker noe som tilsvarer lettmelk m 1,5% fett)
    1 ts bakepulver
    0.5 ts salt
    1 ts kanel
    0.5-1 dl lønnesirup kan sløyfes for sukkerfrie vafler, men kan ha behov for mer væske
    0.5-1 ts kardemomme (valgfritt)
    smør til smøring av vaffeljern
    .

    Jeg lager eget mel i blenderen min (men du må ha en god en, jeg har vitamix) ellers kan du kjøpe ferdig mel, det koster ca det samme.

    Hele metoden finner du i En skikkelig digg kokebok 2 og på vegetarentusiast.no/quinoavafler

    Bånn appetitt;)

    #vafler #middagsvafler
    ...

    325 7

    Hva hvis det er mulig da? Dette gjorde at jeg sa opp jobben i Google for å pushe grønnsaker👆

    Dette lydklippet (veldig muntlig, og jeg sier "Neimen Gud" sånn sjukt mye😅) er fra @anjahammersengedin sin podkast "Hva hvis det er mulig da" via @teamheartmentality hvor Gro @hammersengedin intervjuet meg for et par uker siden. Egentlig var dette eksklusivt for medlemmene til @teamheartmentality men Gro og Anja ville så gjerne at flere skulle høre dette og la det ut som gratis pod❤️ beæret og ydmyk over at de to, altså noen av verdens kuleste, hardtarbeidende og kloke damer synes at min historie er verdt å dele for å lære noe av🫶

    Tusen takk❤️

    Hele episoden kan du finne i din podspiller: Hva hvis det er mulig da.
    ...

    221 7

    annonse 💥Utkastet til de nye norske kostrådene anbefaler for første gang belgvekster flere ganger i uken som middag eller pålegg🫡

    🤯 Men mange lurer på: Hvorfan får man de til å smake godt? 😅 @meny_matglede og jeg tar saken👇

    Se over for å se hvordan det gikk det da jeg skulle prøve å overbevise MENY-kokken Roar om at linser i tacokjøttdeigen hans er knallgodt enkelt, næringsrikt og ikke minst billig🤟⁠

    Her er trikset for å få inn linser i tacoen: ⁠
    1️⃣ Bruk halvparten av mengden kjøttdeig du vanligvis bruker, stek den først brun og tilsett deretter linser rett fra boksen (altså skyll de først, men de er kokt). ⁠

    2️⃣ Så har du i like mye tacokrydder som du vanligvis bruker til en full porsjon, har i litt vann og lar koke inn. ⁠

    3️⃣ Server med vanlig tilbehør og vipps har du halvvert både klimautslippet, kostnaden og fått i deg mye mer fiber som de fleste i Norge mangler i sin kost😍⁠

    Spiser du bedre, så lever du jo faktisk bedre🥰 @meny_matglede
    ...

    614 13

    Jeg synes det er absurd at det vi skal gjøre 3-4 ganger hver eneste dag resten av livet ikke læres bort på skolen.

    Mat- og helsefaget har i dag færrest timer i timeplanen av alle fag. Det har så små budsjetter at mange lærer om mat- og helse ved å lage krydderkake og lese om råvarer.
    Og sist men 100% ikke minst: At kjøttbransjens reklamekontor Matprat tilbyr gratis pensum til 650 skoler i Norge i faget og lærer opp i bærekraftig matproduksjon fra *deres* ståsted.

    Tenk om skolen kunne lært oss:
    🌟 Slik bruker du korn til å lage sunne gode rundstykker hjemme
    🌟 Slik får du en sunn og god middag til en familie for en billig penge
    🌟 Slik bruker du kålvekster, poteter, bønner og linser i retter du allerede liker, men gjør de sunnere og mer bærekraftig
    🌟 Slik spiser du for å være best mulig rustet til å stå mot livsstilssykdommer
    🌟 Slik kutter og renser du grønnsaker
    🌟 Slik bruker du rester og unngår matsvinn

    Tenk om..

    Bare noen sukk her på en søndag kveld, med et klipp fra debatten jeg var med i på Nobelssenteret i Stockholm om de nordiske kostrådene. @nordisksamarbejde
    ...

    496 36