Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. 2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, kontakt@entusiast.no, 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren. Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen. 3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære. Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes. 4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren. Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen. 8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”. 9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren. Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post). 13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle 14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no. Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: http://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor: Entusiast AS Risengbakken 8 3413 Lier, Norge Organisasjonsnummer: 925986630 Epost: kontakt@entusiast.no 2. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse. Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring. Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven. 3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger. 4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger: Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID. 5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger 6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret. 7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål: Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å: Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende: Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen. Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene. Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen. 10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg. 11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som: Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål. 12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører. 13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. . Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det 14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt. 15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider. 16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet. Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

11 tips til deg som vil spise litt mer plantebasert

Som vegetarentusiast med Norges mest solgte kokebok (hittil 2. juli) i 2019 får jeg selvsagt mange spørsmål om hva hemmeligheten er til å spise digg vegetarmat. Jeg har spist vegetar i snart fem år, så det er ikke så lett å sette fingeren på noen hemmeligheter, men her er i det minste noen tips til deg som er fersk og som i en eller annen grad vil spise litt grønnere:

1: Ikke gå for hardt ut

«Nå skal jeg aldri mer drikke igjen!» – Høres det kjent ut? Hva skjer neste helg/anledning? Jo de færreste av oss klarer å holde på en så drastisk beslutning, så til de av dere som har sagt dette noen gang: Jeg anbefaler at dere også tar kostholdsendringer litt gradvis.

Kanskje du har lyst til å spise mindre rødt kjøtt på grunn av klimagasser, kanskje du vil redusere på fisk fordi du vil ha friske hav, eller kanskje du opplever at meieriprodukter ikke gjør magen din godt. Uansett hva grunnen din er for å få mer plantebasert mat inn i kostholdet ditt, så kommer du ikke til å angre. Det er en enorm smaksverden der ute som de færreste har kjent nok på, og når du først får teken på det er det faktisk veldig lett. Derfor er første tips: Ta det litt med ro, og gjør din nye matreise til en glede.

2: Start med noe kjent

Visste du at nordmenn generelt kun varierer mellom 10 middagsretter i året, og at 3 av disse har kjøttdeig i seg?

Vi er alle vanedyr, og skulle jeg gitt OlaKari Nordmann en misomarinert aubergine med dampede brokkolinis med en rødbetshummus ved siden av når de vanlige måltidene er pasta bolognese, kjøttkaker og fiskegrateng – så sier det seg selv at man er dømt til å tape.

Lag deg en liten liste over dine favorittretter. Skriv ned f.eks: «Biff med fløtegratinerte poteter og gulrøtter» ikke kun «biff» og «Tacolomper med kjøttdeig, mais, tomater og guacamole» ikke bare «taco». Se på listen din og stryk ut det du ikke lengre vil spise like ofte. Så må du finne ut hva som kunne passet istedenfor den ingrediensen du er så glad i.

Her er en liten liste over enkle erstatninger:

  1. Kjøttdeig: Vegetardeiger finnes nå i alle butikker og så lenge du krydrer de på samme måte som kjøttdeig vil de fleste aldri merke forskjell.
  2. Melk: Plantebasert melk er også overalt. Jeg bruker veldig mye en havrebasert melk fra enten Oatly eller Gryr som er tykk og full av herlige næringsstoffer. Bruk den til hvite sauser, i kaffen, til frokostblanding eller rett i glasset. Mange opplever at de synes det er litt uvant i starten (som med alle ting man er vant med) og etter en stund er dette den nye normalen og kumelk vil smake rart.
  3. Burger: Er det en ting som er lett å bytte ut med dagens tilbud så er det burger. Nå finnes det plantebaserte herlige burgere som smaker utrolig godt i de fleste butikker. Prøv f.eks Beyond Burger fra Hanne-Lenes vegetar på Matkanalen, knallgodt.
  4. Taco: Ok, la meg bare få sagt en ting: Taco er uten tvil best uten kjøtt:)! I min kokebok har jeg hele 11 skåler med ulikt tilbehør, og det er helt utrolig hvor mye digg man kan putte i lomper og skjell som smaker ordentlig taco. Hvis du, eller noen andre rundt bordet, er avhengige av sin kjøttdeig-taco, så er det bare å kjøpe en vegetardeig og bruke samme krydder. Her finner du flere tacooppskrifter.
  5. På skiva: Vi er et brødskive-land, det er ingen tvil om det. Men tro meg, det finnes mange digge pålegg for skiva også, men fremdeles må du være litt mer kreativ enn å kjøpe et substitutt. Avokadotoast, hummus eller smøreost naturell er superlett å bruke på skiva. Dersom du vil kjøpe noe som minner om leverpostei ville jeg forsøkt å finne Patifu Gourmet (blant annet hos Sunkost Gunerius) eller den fra Pastejkjöket som mange digger. Sjekk også påleggsguiden.
https://vegetarentusiast.no/som-sett-pa-god-morgen-norge-gratinerte-tacoskjell-med-quinoafyll/

3: Be deg selv på middag

Kjenner du noen som spiser mer av det du ønsker å spise mer av? Da er det jo veldig enkelt: Spør om du kan få komme på middag en dag, men at du vil være med på å lage slik at du faktisk lærer noe. Noen av mine hyggeligste opplevelser i hverdagen er når man lager mat sammen, og jeg må bare oppfordre sterkt til dette. Si «Jeg vil så gjerne ha litt inspirasjon til hva jeg skal lage til hverdags, kan jeg få komme og lage middag med deg en dag? Jeg kan handle inn om du sier hva vi trenger». Hvem sier nei til det liksom?

4: Finn en ny frokostfavoritt

Frokosten vår er ofte mindre variert enn middagene, noe som er en kjempemulighet til å gjøre varige endringer som har stor effekt.

Noen ideer: (eller sjekk min påleggsguide)

  • Lag eller kjøp en god müsli, ha friske bær og nøttesmør (for godt fett, smak og metthet) og topp med en plantemelk eller en plantebaset yoghurt. (Jeg elsker Berit Nordstrand sin Yokos, #ikkesponset ). Oppskriftsforslag her.
  • Peanøttsmør eller annet nøttesmør på skiven er enormt proteinrikt (25%) og veldig godt. Jeg topper ofte med et lite lag syltetøy eller friske bær.
  • Avokadotoast
  • Hummus med syltet rødløk eller finhakket oliven
  • Ertehummus

https://vegetarentusiast.no/granolaen-du-aldri-vil-glemme-min-herligste-sommerfrokost/

5: Bruk norske bloggere som inspirasjon

Det er mange flinke norske bloggere som handler i samme butikker som deg, og er skikkelig vegetarentusiaster. Sjekk ut f.eks disse bloggene og se om noen av de snakker til dine smaksløker:

Eller bli med i Facebook-gruppen vegetarentusiaster, der får du mange gode tips både fra nybegynnere og erfarne:) Dersom du ikke allerede har oppdaget gruppen Veggispreik er den også stappfull av inspirasjon!

(«Du må jo ikke linke til konkurrentene!» får jeg ofte høre når jeg tipser om andre. Da prøver jeg svare så høflig jeg kan at verden ikke er avhengig av Hanne-Lene for å få til et mer bærekraftig kosthold, den er avhengig av at vi løfter frem absolutt alle som gjør noe bra. Derfor er det for meg revnende likegyldig om du finner min bok eller noen av disse overnevnte sine kokebøker mest inspirerende, så lenge faktisk du lar deg inspirere og motivere av noen:))

6: Spis fargerikt

Farger er en fryd for øyet, men også for gangen, helsen og planeten. Ved å spise flere farger til hvert måltid vil du få i deg ulike næringsstoffer, ulike teksturer og forskjellige smaker. For miljøet betyr dette at det er flere ingredienser som kan dyrkes og derfor gi jorden mer næring tilbake, noe som er utrolig viktig for verden. Det finnes noe sånt som 20.000 ulike spiselige planter her i verden, hvor mange av de har du smakt i år?

https://vegetarentusiast.no/supersalat-med-quinoa-gronnkal-og-sotpotet/

7: Husk sauser/dipper

Salater, kikerter, bønner, linser osv er viktige ingredienser i et mer plantebasert kosthold. Det som dessverre kan skje når man er litt uerfaren med å sette sammen nye måltider er at det kan bli tørt. Husk dressinger, hummuser, sauser, pestoer, nøttesmør og lignende til maten slik at du får inn noe «vått» i rettene også. En stor bolle med rå oppkuttede grønnsaker og ovnsbakte kikerter er veldig kjedelig om man ikke har en fantastisk saus til som en hummus eller panøttssaus f.eks.

https://vegetarentusiast.no/sotpotet-pa-grillen-med-guacamole/

8: Proteiner – Få i deg nok

«Så var jeg hos legen da, og fikk konstatert proteinmangel – igjen!» – Sa ingen.

Jeg vet ikke med deg, men jeg har i alle fall ikke hørt dette før, og såvidt jeg vet fra de jeg kjenner som jobber i norsk helsevesen, så er ikke sykehusene fulle av proteinmanglende veganere. De er dessverre fulle av de som spiser «normalt» i Norge, og som derfor ofte har helseplager på grunn av for lite næringsrik mat.

Det er viktig med proteiner, misforstå meg rett, men 67% av alle proteiner som konsumeres i verden er allerede fra planter. (Kilde: FN)

Det som er viktigst å vite angående plantebaserte proteiner er at du må spise ulike ingredienser for å få i deg alle aminosyrene som til sammen er komplette proteiner. Unntaket er quinoa, bokhvete, chiafrø og soyabønner/tofu som alle har de 9 essensielle aminosyrene som utgjør fullverdige proteiner. Ved å spise en variasjon av korn, nøtter, frø, belgvekster (bønner, linser, erter) så vil man få i seg nok protein så lenge man ikke sulter seg på noe måte.

Det er jo et lite paradoks at proteiner egentlig kun finnes i planter, og at vi samtidig tror at vi må spise dyr for å få i oss nok, når dyrene nettopp må spise planter for å danne protein. Jeg bare nevner det:) Mer om protein her.

9: Fett – Få i deg nok

Hjernen vår består av 60% fett, så det sier seg selv at et fettfattig kosthold ikke er det beste for topplokket. Fett gir også næring til alle celler i hele kroppen, og gjør oss mette, så inn med fettet! Men det er ikke ett fett selvsagt. Gode plantebaserte kilder til riktig fett er for eksempel nøtter, frø, avokado og oliven, så pass på å inkludere noe av dette i hvert måltid.

https://vegetarentusiast.no/beyond-burger-fra-hanne-lenes-vegetar-pa-matkanalen/

10: Omfavn konsistenser og smaker

Tenk at hver rett skal ha minst to konsistenser: Noe mykt/saftig og noe knasende.

I tillegg jobb for å få inn styrke (chili, hvitløk, ingefær osv), syre (sitron, lime, eddik, vin, tomater), salt, sødme og fett. Disse fem spiller på lag i en nydelig symbiose når du får mikset det ordentlig. Hvis du f.eks har laget en guacamole som ble litt sur, balanser med litt sødme fra enten søte tomater, litt lønnesirup/honning eller litt sukker. Hvis du har en veldig sterk linsegryte, mild den litt med fett som f.eks kokoskrem. Husk også at salt er viktig for å få grønnsaker til å smake, så ikke vær så redd for salt når du laget mat fra bunnen.

11. Bli en vegetarentusiast

God mat er det lett å bli entusiastisk over, så med en gang du har funnet en vegetarrett eller to som du digger, be folk på middag og prøv å smitte andre med din entusiasme. Tro meg, folk elsker opplevelsen av å bli mett av grønnsaker.

Hvis du vil ha det litt gøy, be noen på middag til en tradisjonell taco, lasagne eller lignende og bare bytt ut kjøttdeigen med vegetardeig. Se om noen kommenterer det, og avslør når det passer og matgleden er på topp:)

Jeg lever for (og av) å spre vegetarentusiasme, og jeg har aldri jobbet med noe mer givende enn å kunne hjelpe folk til det vi alle vet at vi burde; nemlig spise mer av det kloden kan gi oss mye av, nemlig frukt og grønt. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe, eller følg meg på min daglige reise mot målet om 30% reduksjon av kjøttkonsum i Norge innen 2025 på Instagram: https://www.instagram.com/hannelenesvegetar/

Kjøp gjerne boken min om du vil ha flere oppskrifter:)

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • Hi, this is Jeniffer. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/yc7baswz

  • Høres både godt og enkelt ut! Personlig elsker jeg både fløte og smør, er det noe du kuttet ut?

    • Jeg bruker havrefløte og plantebasert smør og synes det fungerer utmerket:) men mitt kosthold trenger ikke være mal for andre, så spis det du vil selv:)

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    Grillet auberginerull med hummus og tomater

    (1)

    Focaccia på grillen

    (10)

    Supersunn grønn hverdagspizza med karamellisert løk

    (11)

    Knallgod hjemmelaget vegetardeig

    Jeg trenger dette til middag i dag🥰

    Knasende Katsu 🔥 En herlig japaninspirert smaksbombe! 🤤⁠

    Denne oppskriften kan ikke deles ofte nok, og jeg får SÅ mange fantastiske tilbakemeldinger på den!⁠🤩⁠

    Den er knasende sprø, full av smak og overraskende enkel å lage! 👏🏻⁠

    Husk å lagre 🙌🏼⁠

    Ps: spesielt viktig å prøve om du er tofu-skeptisk:)⁠

    Ps2: tofuen kan gjerne marineres i soyasaus, chili, ingefær, riseddik og hvitløk først om du har tid og vil ha enda mer smak:)⁠

    🤟🏼 Dette trenger du til 2 🤟🏼⁠

    🌟 Tofu⁠ 🌟⁠
    250 g tofu, fast type fra kjøledisk (ikke silken)⁠
    stekeolje, gjerne med nøytral smak⁠
    1 dl usøtet soyamelk eller annen melk⁠
    50 g hvetemel eller glutenfri melblanding⁠
    1 ss maisenna⁠
    1 ts paprikapulver⁠
    1 ts salt⁠
    100 g panko brødsmuler eller glutenfri panko⁠

    🌶 Saus ⁠🌶⁠
    4 ss sweet chili saus⁠
    2 ss ketchup⁠
    1-2 ss soyasaus eller tamari⁠
    1/4 lime kun saften⁠

    🥒 Agurksalat⁠ 🥒⁠
    1 agurk⁠
    1/4 ts salt⁠
    1/2-1 chili, finhakket⁠
    1/2 ss olivenolje⁠
    1/2 ss tamari eller soyasaus⁠
    1/2 ss riseddik⁠
    1/2 ss sukker⁠
    1 ts sesamolje⁠
    1/4-1/2 lime, kun saften⁠

    🍚 Tilbehør⁠ 🍚⁠
    ris eller quinoa⁠
    sesamfrø⁠
    vårløk hakket⁠
    chili i tynne skiver⁠

    Fremgangsmåte finner du på vegetarentusiast.no/katsu🔥⁠

    #hannelenesvegetar #vegetarentusiast #katsu #tofukatsu #matbloggerne #vegetarmat⁠ #vegansk #oppskrift #middagstips #plantebasert
    ...

    774 23

    reklame: Vet du egentlig forskjellen på aromasopp og sjampinjong?⁠

    🧐 Ikke det? Da kan @meny_matglede og jeg lære deg at:

    🍄Sjampinjong (altså ikke fluesopp;)) smaker ikke så veldig mye, mens aromasopp har en mye fyldigere smak og kan brukes til absolutt ALT du kan bruke sjampinjong til, derfor kjøper jeg alltid aromasopp.

    Men hvordan får du best smak og konsistens på soppen? Mitt tips er å tørrsteke soppen i pannen, da trekkes vannet ut og det er mye enklere å tilføre smak. høy varme, stek til soppen ikke lengre slipper it vann når du trykker på den, så kan du ha i godsakene som da vil trekke godt inn🤟🤩

    Og er du ekstra vågal kan du jo prøve deg på storebroren, nemlig portobellosoppen (det er egentlig bare en voksen aromasopp). Den har enda mer "kjøttete" smak med masse tekstur😎

    Og best av alt: Du finner begge to på min favorittbutikk, MENY😍

    #meny_matglede #hannelenesvegetar⁠ #vegetarentusiast⁠ #kjøttfritt #sopp⁠
    ...

    782 11

    😎 Min mest populære oppskrift noensinne. Slik lager du magien: Linsegryte på 15 minutter. ❤️

    Lagring er nok lurt🤩

    Oppskrift på vegetarentusiast.no/linsegryte

    #vegetarentusiast #hannelenesvegetar #enskikkeligdiggkokebok #enskikkeligdiggkokebok1
    ...

    1212 29